ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κορωνοϊός: Η Μαντόνα ακύρωσε τις συναυλίες της στο Παρίσι

Κορωνοϊός: Η Μαντόνα ακύρωσε τις συναυλίες της στο Παρίσι
AP Photo/Thoko Chikondi

Η Μαντόνα ακύρωσε τις συναυλίες της στο Παρίσι που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη εξαιτίας των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στο πλαίσιο της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσε η διοργανώτρια εταιρεία Live Nation.

Η Γαλλία απαγόρευσε προχθές τις συγκεντρώσεις περισσότερων από 1.000 ανθρώπων, καθώς ο απολογισμός των νεκρών και ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνονται περαιτέρω.

Την αναστολή των πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, σε χώρους με πάνω από 1.000 άτομα, εισηγήθηκε και εδώ η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, για την αποτροπή εξάπλωσης του κοροναϊού. Χθες ανακοινώθηκαν 11 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19 και το σύνολό τους στην Ελλάδα έφτασε τα 84. Μετά τη συνεδρίασή της τη Δευτέρα, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας έκανε μεταξύ άλλων ισχυρή σύσταση για αποφυγή μη αναγκαίων ταξιδιών αλλά και συγχρωτισμού σε ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Επίσης, εισηγήθηκε την αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής σε οποιαδήποτε συνάθροιση άνω των 50 ατόμων. Παράλληλα, θα υπάρξει πρόβλεψη από τον ΕΟΠΥΥ, για την ανανέωση έως τις 30 Ιουνίου της συνταγογράφησης των ασθενών με χρόνια νοσήματα. Η επιτροπή τόνισε ότι τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων του κοροναϊού στην Ελλάδα, όπως παρατηρείται και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ