ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μέγκαν και Χάρι: Το οριστικό αντίο στα βασιλικά καθήκοντα - Η στιγμή που δάκρυσε η Μαρκλ

Μέγκαν και Χάρι: Το οριστικό αντίο στα βασιλικά καθήκοντα - Η στιγμή που δάκρυσε η Μαρκλ
AP Photo/Frank Augstein

Το τελευταίο αντίο στη βασιλική ζωή είπε η Μέγκαν Μαρκλ μέσα σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, πριν επιστρέψει από τη Βρετανία στον Καναδά.

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ βρίσκονταν στην Λονδίνο για να εκτελέσουν τα τελευταία τους βασιλικά καθήκοντα, πριν ξεκινήσουν οριστικά πλέον τη νέα τους ζωή στη Βόρεια Αμερική. Το ζευγάρι παραβρέθηκε σε αρκετές εκδηλώσεις, με τη Μέγκαν Μαρκλ να λάμπει σε κάθε της εμφάνιση. Ωστόσο, η πρώτη και η τελευταία κοινή δημόσια εμφάνιση μετά την ανακοίνωση του Megxit, με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον δεν ήταν και τόσο καλή, με τους Κέμπριτζ να είναι εμφανώς ψυχροί απέναντι στους Σάσεξ.

Ο πρίγκιπας Χάρι παραμένει στη Βρετανία προκειμένου να ολοκληρώσει τις τελευταίες του βασιλικές υποχρεώσεις, ενώ η Μέγκαν Μαρκλ επέστρεψε στον Καναδά μετά την εμφάνισή της στο αβαείο του Ουεστμίνστερ την περασμένη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph, η Μαρκλ δάκρυσε κατά τη διάρκεια του «γλυκόπικρου» αποχαιρετισμού με το βασιλικό προσωπικό. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στην τελευταία βασιλική της υποχρέωση με φοιτητές της Κοινοπολιτείας στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, λίγο προτού πάει στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ. Και εκεί η Μαρκλ εμφανίστηκε με δάκρυα στα μάτια.

Η δημοσιογράφος της Telegraph, Μπριόνι Γκόρντον, που ήταν παρούσα στην τελευταία βασιλική υποχρέωση της Μέγκαν Μαρκλ, περιέγραψε πώς ένιωσε η δούκισσα του Σάσεξ σε μια στιγμή που δεν στόχευαν επάνω της οι κάμερες. Όπως είπε η δημοσιογράφος, η Μαρκλ είχε «δάκρυα στα φωτεινά και φιλικά της μάτια» κατά τη συνάντησή της με τους παρευρισκόμενους.

Η δημοσιογράφος έγραψε: «Το συναίσθημα που έβγαινε παρακολουθώντας την δούκισσα του Σάσεξ να πραγματοποιεί την τελευταία βασιλική της υποχρέωση, ήταν μια βαθύτατη θλίψη. Θλίψη που τα πράγματα έφτασαμν ως εδώ. Θλίψη που μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια από εκείνον τον λαμπερό παραμυθένιο γάμο, έπρεπε να φύγει. Πόσο ειρωνικό είναι που η τελευταία της υποχρέωση αφορούσε την Κοινοπολιτεία, που γιορτάζει την ποικιλομορφία, τη μοναδικότητα και την δύναμη που αντλούμε με το να αγκαλιάζουμε ο ένας τον άλλον και τις διαφορές μας», κατέληξε κάνοντας μια αναφορά στην μεικτή καταγωγή της Μέγκαν Μαρκλ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ