ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κορωνοϊος: Διακόπτονται τα γυρίσματα του Matrix 4

Κορωνοϊος: Διακόπτονται τα γυρίσματα του Matrix 4
Imdb

Ο κινηματογραφικός κολοσσός Warner Bros. πήρε την απόφαση να διακόψει τα γυρίσματα της τέταρτης ταινίας «Matrix» που επρόκειτο να συνεχιστούν αυτή την εβδομάδα στο Βερολίνο, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η απαγόρευση των ταξιδιών από Ευρώπη σε Αμερική λόγω κορωνοϊού, τα οποία ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ και η ανεξέλεγκτη εξάπλωση του ιού σε σχεδον όλες τις χώρες της Ευρώπης οδήγησε τον κινηματογραφικό κολοσσό σε προσωρινή διακοπή της παραγωγής. Ούτως ή άλλως, ο Κιάνου Ριβς και οι άλλοι πρωταγωνιστές της ταινίας, δεν μπορούν να μεταβούν στην πρωτεύουσα της γερμανίας για τα γυρίσματα.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία δεν κάνει γνωστό πότε αναμένεται να αρχίσουν ξανά τα γυρίσματα, ενώ στον αέρα είναι βέβαιο ότι θα βρεθεί και η προγραμματισμένη πρεμιέρα της ταινίας για τις 21 Μαΐου 2021.

Η βιομηχανία του κινηματογράφου έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την πανδημία. Mια σειρά από κινηματογραφικά events, φεστιβάλ, πρεμιέρες ταινιών, διαδοχικά αναβάλλονται ή και ακυρώνονται και το κόστοςαπό τις συνέπειες του κορωνοϊούστην κινηματογραφική βιομηχανία παγκοσμίως υπολογίζεται ως τώρα σε περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μια από τις πολυαναμενόμενες πρεμιέρες, εκείνη του «No Time To Die», της 25ης ταινίας Τζέιμς Μποντ, αναβλήθηκε από τον Απρίλιο για τις 12 Νοεμβρίου.

Βέβαιη θεωρείται και η αναβολή του Φεστιβάλ Καννών (12 Μαΐου), μετά τις νέες οδηγίες του γαλλικού υπουργείου Υγείας. Ωστόσο, έως τώρα δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε και η αναβολή του Φεστιβάλ κινηματογράφου της Τραϊμπέκα στη Νέα Υόρκη, ενώ το καθολικό κλείσιμο των αιθουσών στις ΗΠΑ, μετά τα τελευταία μέτρα που έλαβε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, θα προκαλέσει περεταίρω καθίζηση της βιομηχανίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ