ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Kορωνοϊός: Το Playboy αναστέλλει την έντυπη έκδοσή του

Kορωνοϊός: Το Playboy αναστέλλει την έντυπη έκδοσή του
Instagram/Playboy

Θύμα της πανδημίας του κορωνοϊού έπεσε και το ανδρικό περιοδικό PlayboyΟ διευθύνων σύμβουλος της Playboy Enterprises ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει η έντυπη έκδοσή του.

Το τελευταίο τεύχος του διάσημου περιοδικου που θα εκδοθεί στις ΗΠΑ, θα είναι αυτό της άνοιξης.

Σύμφωνα με τον Μπεν Κον, η διακοπή της έντυπης έκδοσης του Playboy εξεταζόταν για αρκετό καιρό, αλλά επιταχύνθηκε λόγω της κρίσης που προκάλεσε η εξαπλωση του κορωνοϊού. Η αμερικάνικη έκδοση του Playboy έχει περιοριστεί από το 2019 ανά τρίμηνο.

«Καθώς γίνονται ολοένα και πιο ξεκάθαρα τα προβλήματα στην παραγωγή λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αναγκαστήκαμε να επιταχύνουμε μια συζήτηση που είχαμε στο εσωτερικό της εταιρείας: πώς θα μεταμορφώσουμε την έντυπη αμερικανική έκδοση για να ταιριάζει με αυτό που ζητούν σήμερα οι πελάτες μας», έγραψε ο Κον.

«Θα μετακινήθουμε στο να προγραμματίσουμε την ψηφιακή έκδοση όλου του περιεχομένου - του Playboy Interview, του 20Q, του Playboy Advisor και φυσικά των φωτογραφιών των Playmate pictorials», πρόσθεσε.

Αντίθετα, οι κυκλοφορίες της γερμανικής έκδοσης, ιδίως του Φεβρουαρίου, τόσο της κανονικής όσο και της ειδικής, ήταν πολύ καλές. «Όχι μόνο ο αυξανόμενος αριθμός των συνδρομητών εδώ και χρόνια, αλλά και το γενικότερο μιντιακό ενδιαφέρον που προκαλεί, αποδεικνύουν ότι το Playboy δεν έχει χάσει τίποτα από την ελκυστικότητά του», είπε ο επικεφαλής της γερμανικής έκδοσης Φλόριαν Μπρίτιν.

Το 2016 το Playboy είχε πειραματιστεί με το να μην δημοσιεύει ολόγυμνες φωτογραφίες γυναικών μετά την κυριαρχία της διαδικτυακής πορνογραφίας αλλά και την εκτίμηση ότι ένα πιο «σεμνό» περιοδικό θα ήταν πιο εύκολο να πουληθεί στους διαφημιστές και να βρίσκεται στα περίπτερα. Ωστόσο, το Φεβρουάριο του 2017 το Playboy πήρε πίσω την απόφασή του αυτή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ