ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Rolling Stones vs. Ντόναλτ Τραμπ: “Mην χρησιμοποιείς τα τραγούδια μας”

Rolling Stones vs. Ντόναλτ Τραμπ: “Mην χρησιμοποιείς τα τραγούδια μας”
Twitter

Ακολουθώντας τους Adele, REM, Neil Young, Aerosmith και άλλους, οι Rolling Stones θα ήθελαν τον Ντόναλντ Τραμπ να μη χρησιμοποιεί τη μουσική τους στις εκδηλώσεις του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του καμπάνιας για τον προεδρικό θώκο.

Οι επιτυχίες “You Can’t Always Get What You Want,” “Sympathy for the Devil” και “Brown Sugar” είναι τα τελευταία τραγούδια από όσα κατά καιρούς έχουν προκαλέσει ένταση ανάμεσα στον επιχειρηματία/πολιτικό και τη μουσική κοινότητα.

“Δεν ζητήθηκε άδεια για τα πνευματικά δικαιώματα” είπε ο εκπρόσωπος τύπου των Rolling Stones, Φραν Κέρτις στο The Daily Beast. Δεν προκαλεί έκπληξη. Ήδη από το 2015 οκιθαρίστας της μπάντας Κιθ Ρίτσαρντς είπε στο Billboard: “Μπορείς να φανταστείς πως θα είναι μια προεδρία του Τραμπ; Ο χειρότερος εφιάλτης. Αλλά δεν μπορούμε να πούμε και πολλά περισσότερα γιατί όλα μπορεί να συμβούν. Αυτό είναι το θαύμα της Αμερικής. Ποιος θα περίμενε ότι ο Ρόναλντ Ρίγκαν θα ήταν ποτέ Πρόεδρος των ΗΠΑ”. Λογικός, ακριβής, καθόλου ανιστόρητος, καθόλου Ρεπουμπλικάνος.

Δεν είναι οι μόνοι

Μόλις πριν μία εβδομάδα η Adele έκανε νεύμα στον Τραμπ για τη χρήση τραγουδιών της στην περιοδεία του. Ήταν αυτό:

Είχε προηγηθεί ο Μάικλ Στάιπ των REM που τον Σεπτέμβριο του 2015 έγραψε για τη χρήση του κομματιού τους “It's the end of the world as we know it (And I feel fine)” στην προεκλογική καμπάνια του Τραμπ: “Άντε γ*%#*!8#ε, θλιβερoί εραστές της εξουσίες. Μη χρησιμοποιείτε τη μουσική μας ή τη φωνή μου στην ανόητη καμπάνια σας”.

Πληροφορίες που θέλουν τον Ντόναλντ Τραμπ να αναζητάει τη Μυρσίνη Λοϊζου ή οποιονδήποτε για την άδεια χρήσης της 2ης εκτέλεσης του “Καλημέρα Ήλιε” του Μάνου Λοϊζου στις εκδηλώσεις του ακολουθώντας το παράδειγμα των Παπανδρέου δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Καλημέρα Ντόναλντ, καλημέρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ