ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μάικλ Τζάκσον: Το λευκό του γάντι πωλήθηκε για περισσότερα από 100.000 δολάρια

Μάικλ Τζάκσον: Το λευκό του γάντι πωλήθηκε για περισσότερα από 100.000 δολάρια
AP Photo

Το λευκό γάντι, σήμα κατατεθέν του Μάικλ Τζάκσον τη δεκαετία του '80 πωλήθηκε για πάνω από 100.000 δολάρια σε δημοπρασία που έγινε στο Τέξας.

Πρόκειται για το θρυλικό γάντι με τους κρυστάλλους που φορούσε ο «βασιλιάς της ποπ» σε όλες τις συναυλίες του κατά τη διάρκεια της «Bad Tour», όπως και σε όλες τις επί σκηνής εμφανίσεις του, ερμηνεύοντας το θρυλικό «Billie Jean».

Ο ανώνυμος αγοραστής έδωσε πάνω από 100.000 δολάρια, δηλαδή κάτι παραπάνω από 96.800 ευρώ και μαζί με το γάντι παρέλαβε ένα πιστοποιητικό που επιβεβαιώνει ότι αυτό είχε γίνει δωρεά στη Unicef το 1998, καθώς και έναν φάκελο από την εταιρεία που είχε ιδρύσει ο Μάικλ Τζάκσον, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας The Sun.

Ο ίδιος ο «βασιλιάς της ποπ» φέρεται να είχε δηλώσει για αυτή τη στιλιστική επιλογή στο παρελθόν: «ένα γάντι ήταν κουλ, το να φοράω δύο φαινόταν τόσο συνηθισμένο».

Ο ίδιος ο Μάικλ Τζάκσον μπορεί να μην περνάει τις μέρες της μεγάλης δημοφιλίας του, με τα σκάνδαλα περί παιδεραστείας να αιωρούνται στον αέρα, αλλά τα αντικείμενά του φαίνεται ότι έχουν αντίστροφη πορεία.

Σε δημοπρασία που έγινε τον περασμένο Νοέμβριο, με τον τίτλο «The Rock & Roll Pop Culture Auction», ανάμεσα στα άλλα αντικείμενα που δημοπρατήθηκαν είναι και ένα ζευγάρι κάλτσες του τραγουδιστή, κεντημένες με κρυστάλλους, τις οποίες φόρεσε στη συναυλία «Motown 25: Yesterday, Today, Forever Special Concert», για να γραγουδήσει -τι άλλο;- το Billy Jean.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ