ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Εκκεντρικό, πολύχρωμο και πανάκριβο: Πωλητήριο στο σπίτι του Walt Disney

Εκκεντρικό, πολύχρωμο και πανάκριβο: Πωλητήριο στο σπίτι του Walt Disney
Facebook/BHGRE Leaskou Partners

Η κατοικία στο Palm Springs, που χτίστηκε το 1962 και παρέμεινε στην ιδιοκτησία της οικογένεια του Disney μέχρι το 2015, έβαλε πωλητήριο. 

Σύμφωνα με το Architectural Digest, η έπαυλη έχει τιμή εκκίνησης τα 1,095 εκατομμύρια δολάρια.

Το πολύχρωμο σπίτι στο Palm Springs της Καλιφόρνιας, είναι το σπίτι που ανήκε στο παρελθόν στο Walt Disney. Το ράντσο, το οποίο ήταν γνωστό ως «Walt's Technicolor Dream House», χτίστηκε αρχικά από τον Disney και τη σύζυγό του, Lillian, το 1962 και παρέμεινε στην οικογένεια για αρκετές δεκαετίες έως ότου πωλήθηκε στους νέους ιδιοκτήτες του το 2015.

Τώρα πωλείται ξανά.

Εξωτερικά το σπίτι είναι λιτό, με πέτρινους τοίχους ενώ στην μπροστινή αυλή «δεσπόζει» μια υπέροχη πισίνα και φυσικά αρκετό πράσινο. Με πολλές τζαμαρίες για να μπαίνει διάχυτο το φως, το σπίτι μοιάζει με καλοκαιρινό θέρετρο. Ωστόσο, στο εσωτερικό του σπιτιού τα πάντα αντικατοπτρίζουν το εκκεντρικό γούστο του ιδιοκτήτη του με το κόκκινο χρώμα (αγαπημένο του Disney) να δεσπόζει σε τοίχους και έπιπλα.

waltdisneyspiti2

Το σαλόνι, το οποίο διαθέτει γυαλιστερά λευκά πλακάκια, «βλέπει» στην πίσω αυλή του σπιτιού ενώ στα δωμάτια οι κουρτίνες είναι διακοσμημένες με σχέδια του Mickey Mouse. Η Pop Art αισθητική εξάλλου είναι διάχυτη στον χώρο, πλαισιωμένη με έργα τέχνης από χαρακτήρες της Disney.

Η αυλή, η οποία διαθέτει μια υπέροχη κεραμοσκεπή, πισίνα και spa, είναι ιδανική για διασκέδαση και πολλά από τα δωμάτια διαθέτουν συρόμενες γυάλινες πόρτες που οδηγούν κατευθείαν στον υπαίθριο αυτόν χώρο.

Σύμφωνα με την Orange County Register, η οικογένεια Disney δημιούργησαν το σπίτι του Palm Springs την εποχή που η ασπρόμαυρη σειρά Walt Disney Presents άρχισε να γίνεται έγχρωμη, μετατρέποντας το Walt Disney σε Wonderful World of Color.

Αυτό μπορεί να εξηγήσει την υπερβολική χρήση του χρώματος στο συγκεκριμένο σπίτι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ