ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Star Wars: The Rise of Skywalker - Ο κορωνοϊός βγάζει την ταινία στο Disney+ δύο μήνες νωρίτερα

Star Wars: The Rise of Skywalker - Ο κορωνοϊός βγάζει την ταινία στο Disney+ δύο μήνες νωρίτερα
Disney

Η ψηφιακή πλατφόρμα της Disney, Disney+, ανακοίνωσε ότι η τελευταία ταινία της θρυλικής σειράς Star Wars θα είναι διαθέσιμη για τους συνδρομητές της στις 4 Μαΐου, δύο μήνες νωρίτερα από το αναμενόμενο. Κι αυτό, λόγω του κορωνοϊού

Την ίδια ημέρα θα κάνει πρεμιέρα και το ντοκιμαντέρ οκτώ επεισοδίων με τίτλο Disney Gallery: The Mandalorian, αλλά και το τελευταίο επεισόδιο της σειράς κινουμένων σχεδίων Star Wars: The Clone Wars.

Στην ταινία Star Wars: The Rise of Skywalker, πρωταγωνιστούν η Κάρι Φίσερ, ο Μαρκ Χάμιλ, ο Άνταμ Ντράιβερ, η Ντέιζι Ρίντλεϊ, ο Τζον Μπογιέγκα, ο Όσκαρ Άιζαακ, ο Άντονι Ντάνιελς, η Ναόμι Άκι, η Λουπίτα Νιόνγκο και άλλοι.

Τη σκηνοθεσία της ταινίας έχει κάνει ο Τζέι Τζέι Έιμπραμς.

Με την άνοδο της ταινίας στην ψηφιακή πλατφόρμα, θα είναι η πρώτη φορά που οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν όλες τις ταινίες της σειράς Star Wars και την ιστορία της δυναστείας των Skywalkers.

Η πρώτη από τις εννέα ταινίες, προβλήθηκε το 1997 και ήταν το Star Wars: A New Hope.

Η ταινία ήταν προγραμματισμένη για να ανέβει στην ψηφιακή πλατφόρμα δύο μήνες αργότερα, όμως λόγω του κορωνοϊού, ο οποίος λειτουργεί υπέρ της ψυχαγωγίας στο σπίτι, η Disney αναγκάζεται να αλλάξει τον προγραμματισμό της. Έτσι, λιγότερο από πέντε μήνες από την ημέρα που η ταινία άνοιξε στους κινηματογράφους, θα είναι πλέον διαθέσιμη online.

Η αλλαγή αυτή είναι πρωτοφανής για τα δεδομένα των μεγάλων στούντιο του Χόλιγουντ, τα οποία σε γενικές γραμμές είναι πολύ αυστηρά με τον προγραμματισμό τους, αναφορικά με τη διάθεση των ταινιών online. Όμως, ο κορωνοϊός έχει κλείσει τους κινηματογράφους και πλέον κάποιες ταινίες βγαίνουν κατευθείαν στις ψηφιακές πλατφόρμες.

Με τους κινηματογράφους να έχουν κατεβάσει ρολά, είναι πολλές οι πρεμιέρες που αναβλήθηκαν, όμως η ψηφιακή πλατφόρμα Disney+ έχει φτάσει τους 50 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως από τον περασμένο Νοέμβριο που άνοιξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ