ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ακυρώθηκε το Release Athens - Δεν θα εμφανιστούν Pet Shop Boys και Massive Attack

Ακυρώθηκε το Release Athens - Δεν θα εμφανιστούν Pet Shop Boys και Massive Attack
AP Photo/Keystone, Regina Kuehne

Ακυρώνονται, λόγω του κορωνοϊού, το ένα μετά το άλλο, τα μεγάλα μουσικά φεστιβάλ της χώρας μας, τα οποία επρόκειτο να φιλοξενήσουν διάσημους καλλιτέχνες και συγκροτήματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. 

Μετά την προχθεσινή επίσημη ανακοίνωση της ακύρωσης της πολυαναμενόμενης συναυλίας των Red Hot Chily Peppers, που θα έπαιζαν στο πλαίσιο του φετινού Eject Festival, ήρθε η σειρά του Release Athens να ανακοινώσει ότι ακυρώνεται η διεξαγωγή του.

Το συγκεκριμένο φεστιβάλ, το οποίο είναι από τα μεγαλύτερα και τα πιο δημοφιλή που διεξάγονται κάθε χρόνο, είχε ανακοινώσει ότι θα φιλοξενούσε φέτος μεγάλα συγκροτήματα μεταξύ των οποίων και οι Pet Shop Boys, οι Massive Attack, οι Bauhaus και οι Judas Priest. Τελικά όμως κανείς απ’ όλους αυτούς δεν πρόκειται να έρθει στην Ελλάδα, τουλάχιστον φέτος.

AP 101208050712

@AP Photo/Jonathan Short

Οι διοργανωτές του Release Athens ενημερώνουν επισήμως την ακύρωσή του με την εξής ανακοίνωση: «Μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, στις 28/4, και τις διευκρινίσεις των αρμόδιων διοικητικών και υγειονομικών υπηρεσιών, κάθε ελπίδα μας για την πραγματοποίηση του Release Athens 2020, έστω και μερικώς, έχει χαθεί.

Εργαστήκαμε πολύ σκληρά, επί έναν ολόκληρο χρόνο, και προσπαθήσαμε να εξαντλήσουμε τις όποιες πιθανότητες είχαμε μπροστά σε μία πρωτοφανή κατάσταση παγκοσμίων διαστάσεων. Τόσο εμείς όσο και όλοι οι καλλιτέχνες, με τους οποίους βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία, θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας λύπη για αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη. Όμως, η ασφάλεια όλων μας –συντελεστών, κοινού, εργαζομένων, συνεργατών– ήταν, είναι και θα παραμείνει η απόλυτη προτεραιότητά μας, πάνω απ' οτιδήποτε άλλο.

Πλέον, περνάμε άμεσα στον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας. Επιθυμία όλων των καλλιτεχνών που θα έπαιρναν μέρος στο φεστιβάλ φέτος, καθώς και δική μας, είναι να συμμετάσχουν στο Release Athens 2021 συγκροτώντας, με την προσθήκη πολλών ακόμα, ένα πραγματικά σπουδαίο line-up που θα ενθουσιάσει κάθε μουσικόφιλο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ