ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ακόμη μία αεροπορική «γκάφα» για τον Χάρισον Φορντ

Ακόμη μία αεροπορική «γκάφα» για τον Χάρισον Φορντ
AP IMAGE

Ο Χάρισον Φορντ, γνωστός λάτρης των αιθέρων, πιλοτάριζε ένα αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Χάουθορν του Λος Άντζελες στις 24 Απριλίου, όταν πέρασε στον διπλανό διάδρομο, την ώρα που ένα άλλο αεροσκάφος επιχειρούσε προσγείωση.

«Ο κ. Φορντ πέρασε στον μοναδικό διάδρομο του αεροδρομίου όταν παράκουσε την εντολή από τον ασύρματο. Αναγνώρισε αμέσως το λάθος του και ζήτησε συγνώμη για το σφάλμα του», δήλωσε στο CNNi ένας εκπρόσωπος του ηθοποιού την Τετάρτη. «Κανένας δεν τραυματίστηκε και δεν υπήρξε κανένας κίνδυνος σύγκρουσης».

Εκπρόσωπος της FAA (Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας) υποστήριξε πως τα δύο αεροσκάφη είχαν αρκετά μεγάλη απόσταση τη στιγμή του περιστατικού.

«Η FAA ερευνά το περιστατικό όπου ο πιλότος του Aviat Husky πέρασε στο διάδρομο του αεροδρομίου Χάουθορν το απόγευμα της Παρασκευής την ώρα που ένα άλλο αεροσκάφος πραγματοποιούσε προσγείωση» είπε ο εκπρόσωπος της FAA.

Αυτή βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ο Χάρισον Φορντ τραβάει την προσοχή με τις ικανότητές του στο πιλοτάρισμα.

Το 2017 προσγειώθηκε μετά από λάθος του στο αεροδρόμιο της Σάντα Άνα. Δύο χρόνια πριν από αυτό, εισήχθη στο νοσοκομείο όταν το αεροσκάφος του έκανε αναγκαστική προσγείωση σε ένα γήπεδο γκολφ. Στις έρευνες που είχαν διεξαχθεί τότε, αποκαλύφτηκε πως υπήρξε πρόβλημα στη μηχανή.

Το 1999, ο ηθοποιός χρειάστηκε να κάνει μία ακόμη αναγκαστική προσγείωση στην Καλιφόρνια όταν και πιλοτάριζε ένα ελικόπτερο.

FAA looking into a runway incident involving Harrison Ford, by Chloe Melas and Stella Chan, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ