ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το Black Mirror θα κάνει ένα διάλειμμα - «O κόσμος είναι ήδη αρκετά ζοφερός για μια ακόμα σεζόν»

Το Black Mirror θα κάνει ένα διάλειμμα - «O κόσμος είναι ήδη αρκετά ζοφερός για μια ακόμα σεζόν»
Imdb

Όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που λένε ότι η πραγματικότητα γύρω μας τον τελευταίο καιρό μοιάζει με ένα διαρκές επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς Black Mirror και δεν έχουν άδικο... 

Η σειρά, η οποία συχνά είχε προβλέψει μέσα από τα επεισόδιά της μια δυστοπική πραγματικότητα για το μέλλον μας, δείχνει προφητική, όταν σκέφτεται κανείς πώς άλλαξε η ζωή των ανθρώπων σε όλον τον πλανήτη μέσα σε λίγους μήνες, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Και βέβαια, το κοινό θέλει κι άλλο Black Mirror, ίσως επειδή ακριβώς η πραγματικότητα δείχνει να μιμείται τη φαντασία του δημιουργού του.

Ο ίδιος, όμως, το βλέπει αλλιώς:

«O κόσμος είναι ήδη αρκετά ζοφερός για να μπορέσει να υποδεχθεί μια ακόμα σεζόν του Black Mirror», είπε ο δημιουργός της σειράς, Τσάρλι Μπρούκερ, ο οποίος αποφάσισε να κάνει ένα μικρό, αλλά αναγκαίο όπως θεωρεί ο ίδιος, διάλειμμα και να μην προχωρήσει, για την ώρα τουλάχιστον, στην παραγωγή της πολυαναμενόμενης από τους φανατικούς 6ης σεζόν της σειράς.

Σύμφωνα με δήλωσή του, ο Μπρούκερ πιστεύει ότι το κοινό αυτή την περίοδο δεν έχει την διάθεση να μπει στην διαδικασία να δει κάτι τόσο σκοτεινό και ότι θα ήταν απερίσκεπτο από μέρους του να βγάλει μια τέτοια σειρά μέσα σε αυτές τις αβέβαιες στιγμές που ζούμε.

«Προς το παρόν δεν ξέρω τι στομάχι θα έχουμε για ιστορίες στις οποίες οι κοινωνίες καταρρέουν, οπότε δεν δουλεύω σε κανένα επεισόδιο της σειράς “Black Mirror”.

Περισσότερο με ενδιαφέρει να γράψω κάτι κωμικό, οπότε γράφω σενάρια που θα με κάνουν να γελάσω», δήλωσε ο Μπρούκερ σε συνέντευξή του στο Radio Times της Βρετανίας.

Πολλοί πιστεύουν ότι η σειρά, από την πρεμιέρα της πίσω στο 2011, κατάφερε να προβλέψει κάποια πράγματα με μεγάλη ακρίβεια, όπως το επεισόδιο «The Waldo Moment» στο οποίο ένας χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων κερδίζει τις εκλογές καθώς κάποιοι το παρομοίασαν με τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ, ή του Μπόρις Τζόνσον στην Αγγλία. Αλλά και ο τρόπος που βλέπει η σειρά τα social media και την τεχνολογία γενικότερα, αποδεικνύεται συχνά ανατριχιαστικός αλλά όχι και τόσο εξωπραγματικός.

Οι φανατικοί του Black Mirror θα πρέπει απλώς να περιμένουν έως ότου τελειώσει η πραγματική δυστοπία, προκειμένου ν' αρχίσει και πάλι η τηλεοπτική, ή τέλος πάντων, έως ότου βρει ξανά κέφι ο δημιουργός της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ