ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Θα γυριστεί Bohemian Rhapsody 2; Ο κιθαρίστας των Queen, Μπράιαν Μέι, απαντά

Θα γυριστεί Bohemian Rhapsody 2; Ο κιθαρίστας των Queen, Μπράιαν Μέι, απαντά
IMDB

Μέσα στη μόδα -ή την αναγκαιότητα για οικονομικούς λόγους- των sequels, εύλογα κάθε φορά που μια ταινία γίνεται μεγάλη επιτυχία αναρωτιέται κανείς εάν θα υπάρξει συνέχειά της. Το ίδιος συμβαίνει και με το Βohemian Rhapsody, που έσπασε ταμεία και είχε ανάλογη καλλιτεχνική επιτυχία. 

Η βιογραφική ταινία του 2018, για τη μουσική διαδρομή των Queen, τελείωσε με τον φρόντμαν και τραγουδιστή του συγκροτήματος, Φρέντι Μέρκιουρι, να μαθαίνει ότι έχει προσβληθεί από τον ιό του HIV, μη δίνοντας και πολλά περιθώρια για συνέχιση της.

Όμως, αφού η ταινία έβγαλε πάνω από 900 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office, ενώ κέρδισε και τέσσερα Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένου αυτό του καλύτερου ηθοποιού για τον Ράμι Μάλεκ, οι φήμες άρχισαν να εξαπλώνονται σχετικά με ένα πιθανό sequel.

Θα υπάρξει, λοιπόν, Bohemian Rhapsody 2;

Ποιος θα μπορούσε να απαντήσει πιο υπεύθυνα σε ένα τέτοιο ερώτημα; Ο κιθαρίστας του συγκροτήματος, Μπράιαν Μέι, ο οποίος σε συνέντευξη του στο Rolling Stone ξεκαθαρίζει ότι κάτι τέτοιο είναι μάλλον απίθανο να συμβεί.

«Μην νομίζεις ότι δεν το σκεφτήκαμε», λέει. «Έχουμε μιλήσει. Βασικά δεν το έχουμε στο μυαλό μας, αυτή τη στιγμή. Τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν, υποθέτω, αλλά νομίζω ότι είναι δύσκολο», απάντησε σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου. Οποιαδήποτε συνέχεια της ταινίας θα πρέπει να επικεντρωθεί στα τελευταία χρόνια του Μέρκιουρι, κατά τα οποία αποχώρησε από τη δημοσιότητα, απομακρύνθηκε από τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος και ασχολήθηκε με την αντιμετώπιση της ασθένειάς του και με την ηχογράφηση των άλμπουμ The Miracle και Innuendo. «Δεν νομίζω ότι είναι κάτι που μας ενθουσιάζει», είπε ο Μέι. «Δεν λέω ότι είναι αδύνατο γιατί υπάρχει μια υπέροχη ιστορία, αλλά δεν νιώθουμε ότι είναι η ιστορία που θέλουμε να πούμε αυτή τη στιγμή».

AP 05042503982

@AP Photo/Martin Meissner

«Υπάρχουν εκατομμύρια πράγματα στην καριέρα μας τα οποία δεν μπορέσαμε να δείξουμε στην ταινία, καθώς έπρεπε να είναι σύντομη για να μπορεί κάποιος να τη δει. Αλλά δεν πιστεύουμε πραγματικά ότι μπορεί να υπάρξει συνέχεια. Νομίζω ότι θα πρέπει να στραφούμε αλλού. Υπήρξαν κάποιες ιδέες που είχαμε, αλλά δεν νομίζω να υπάρξει συνέχεια. Αλλά το εξετάσαμε πολύ σοβαρά», κατέληξε ο κιθαρίστας του θρυλικού συγκροτήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ