ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Φεστιβάλ Δράμας: Συνεχίζει τη δωρεάν διαδικτυακή προβολή ταινιών μικρού μήκους

Φεστιβάλ Δράμας: Συνεχίζει τη δωρεάν διαδικτυακή προβολή ταινιών μικρού μήκους
Φεστιβάλ Δράμας

Μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού, το Φεστιβάλ Δράμας συνεχίζει τις δωρεάν προβολές ελληνικών ταινιών μικρού μήκους. Κάθε Πέμπτη, για τις επόμενες τρεις εβδομάδες, θα προβάλλονται, στο κανάλι του Φεστιβάλ στο youtube, στο πλαίσιο του διαδικτυακού προγράμματος «Δrameties», ταινίες τις οποίες οι σκηνοθέτες και παραγωγοί διέθεσαν αφιλοκερδώς.

Οι online προβολές (τρεις νέες ταινίες κάθε Πέμπτη) θα συνεχιστούν μέχρι ν' ανοίξουν οι κινηματογράφοι. Πρόκειται για μία επιλογη ταινιών, από τη δεκαετία του '90 μέχρι σήμερα, με κυρίαρχο το κωμικό στοιχείο, που μας δίνουν μια γεύση από ένα μάλλον δυσεύρετο είδος στην ελληνική κινηματογραφική παραγωγή μικρού μήκους ταινιών.

Οι διαθέσιμες ταινίες

Τι κολυμπάει και γελάει (17', 2003) της Εμμανουέλας Φραγκιαδάκη με τους Ά. Παϊτατζή, Θ. Καλλιγά και Θ. Παπαγεωργίου.

Η Μάγδα και η Γεωργία είναι φίλες εδώ και χρόνια. Ένα απρόβλεπτο γεγονός, όμως, έγινε η αιτία να αλλάξει η καθημερινή διαδρομή τους προς τα λουτρά, η συγκεκριμένη ημέρα τους πήρε άλλη τροπή, ίσως και οι επόμενες.

The foreigner (15', 2012) της Αλήθειας Αβράμη με τους Μ.Σορμαΐνη, Ph. Bretherton και Γ. Παύλου.

Ένα απομακρυσμένο ελληνικό χωριό πρέπει να αυξήσει τον πληθυσμό του, διαφορετικά κινδυνεύει να χάσει τη χρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Όταν ένας αλλοδαπός, ο Eric, βρίσκεται περαστικός εκεί, ο πρόεδρος του χωριού κινητοποιεί τους αφιλόξενους κατοίκους του να τον πείσουν να μείνει.

Cowboy (22', 2017) του Γιάννη Χαριτίδη με τους Μ. Μαυροματάκη, Χρ. Σαπουντζή και Μ. Τσιμά.

Σε μερικές ημέρες ο Μηνάς (Cowboy) θα πάρει μέρος σε ένα τηλεοπτικό σόου, στο Ταλέντο της Χρονιάς. Το τηλεοπτικό συνεργείο τον ακολουθεί στην καθημερινότητά του και παίρνει συνεντεύξεις απο τον ίδιο και τους κοντινούς ανθρώπους του. Ο Μηνάς πρέπει να κερδίσει για να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Ποιο είναι το ταλέντο του; Είναι καουμπόης. Στην Αθήνα.

Οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες online έως και την Τετάρτη 13 Μαϊου.

Θα ακολουθήσουν έξι ταινίες: Ο κλέφτης (Ιρίνα Μπόικο), Το τέρας κοιμάται (Κωστής Χαραμουντάνης), Debtfools (Φίλιππος Βαρδάκας, Δέσποινα Οικονομοπούλου), Ι'm gay (Νικόλας Κολοβός), Χρήστος και Δήμητρα (Αμέρισσα Μπάστα), Αχ Ελλάδα... (Κώστας Αναγνωστόπουλος).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ