ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

ΚΠΣΝ: To online πρόγραμμα της εβδομάδας, με μουσική, παραμύθια και γυμναστική

ΚΠΣΝ: To online πρόγραμμα της εβδομάδας, με μουσική, παραμύθια και γυμναστική

Αναγνώσεις αγαπημένων κλασικών βιβλίων από γνωστούς ηθοποιούς, ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες, προγράμματα άθλησης στο σπίτι, συναυλίες σύγχρονης αλλά και τζαζ μουσικής περιλαμβάνει το νέο ψηφιακό πρόγραμμα του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος - #snfccAtHome γι΄ αυτήν την εβδομάδα.

Οι προτάσεις αυτές του ΚΠΙΣΝ απευθύνονται σε παιδιά και οικογένειες που επιθυμούν να περνούν ευχάριστα και δημιουργικά το χρόνο τους μέσα στο σπίτι, στο οποίο ακόμα μάς κρατά ο κορωνοϊός.

Αναγνώσεις: παιδικό βιβλίο
Άλκη Ζέη - Το καπλάνι της βιτρίνας
Η Όλια Λαζαρίδου, μια από τις πιο σημαντικές ηθοποιούς του θεάτρου λόγου, διαβάζει το σπουδαίο παιδικό μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη, Το καπλάνι της βιτρίνας σε σκηνοθετική επιμέλεια του Γιώργου Νανούρη. Την ανάγνωση συνοδεύουν υπέροχα, πρωτότυπα ζωγραφικά έργα που δημιούργησε, ειδικά για τη σειρά, ο εικαστικός Αλέκος Λεβίδης.
Η σειρά μεταδίδεται Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, στις 18:00

Αναγνώσεις: Φώτης Κόντογλου
Η Ηρώ Μπέζου, μία από τις πιο ξεχωριστές ηθοποιούς της νεότερης γενιάς, διαβάζει τα πεζογραφήματα του Φώτη Κόντογλου, Ωσαννά! και O θεός Κόνανος και το μοναστήρι του το λεγόμενο καταβύθιση.
Τετάρτη 13/05, 19.00

Η κα Βλεφαρίδου στο Μαύρο Γάτο
Η κα Βλεφαρίδου με ένα μαγικό τρόπο ταξιδεύει στο παρελθόν και βρίσκεται να πίνει τσάι στο Παρίσι, στο καλλιτεχνικό στέκι Ο Μαύρος Γάτος στις αρχές του 20ου αιώνα. Παρέα με τον καινούριο της φίλο, έναν ιδιότροπο σερβιτόρο, ανακαλύπτουμε τεχνικές και μυστικά των διάσημων ζωγράφων της εποχής.

Δραστηριότητες για οικογένειες και παιδιά

Ανακαλύψτε τις νέες δραστηριότητες, εμπνευσμένες από τα σχολικά προγράμματα και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ: Το καπλάνι και η παρέα του, το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος ταξιδεύει, Friday Challenge, Το κλίμα αλλάζει, Αθλητικά Μονοπάτια στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και πολλά άλλα έρχονται.

Άθληση στο σπίτι

Mat Pilates: Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη & Παρασκευή στις 08.30
Yoga: Κάθε Τρίτη & Πέμπτη στις 08.30
Tai Chi: Κάθε Σάββατο στις 08.30
Άσκηση & Υγεία: Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη & Παρασκευή στις 10.00
Fit Kids: Κάθε Τρίτη, Πέμπτη & Σάββατο στις 10.00

Music Escapades: May Roosevelt & Mechanimal
Tα ηλεκτρονικά ηχοτοπία της May Roosevelt συναντούν το μηχανικά beats των Mechanimal παρασύροντάς μας σ’ ένα παράλληλο σύμπαν, ονειρικό και τρισδιάστατο, που αποτυπώνει τον πειραματισμό τoυς με νέες μουσικές συντεταγμένες.
Η ηχογραφημένη συναυλία θα είναι διαθέσιμη την Τρίτη 12/05 στις 20.00

Jazz Chronicles: Petros Klampanis Orchestrette
Ο Πέτρος Κλαμπάνης παρουσιάζει δικές του συνθέσεις από όλο το εύρος της δισκογραφίας του, καθώς και covers αγαπημένων του κομματιών - από jazz standards και indie έως ελληνική παραδοσιακή μουσική - με τη συνοδεία ενός σεξτέτου εγχόρδων.
Η ηχογραφημένη συναυλία θα είναι διαθέσιμη την Πέμπτη 14/05 στις 20.00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ