ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το Game of Thrones μπορεί να περιμένει. Το Vinyl είναι η πρώτη μεγάλη σειρά του 2016.

Το Game of Thrones μπορεί να περιμένει. Το Vinyl είναι η πρώτη μεγάλη σειρά του 2016.

To ΗΒΟ εξακολουθεί να παραδίδει μαθήματα τηλεοπτικής μυθοπλασίας, αυτή τη φορά με συμμάχους του δύο εμβληματικούς δημιουργούς. Ο Μάρτιν Σκορσέζε, σκηνοθέτης που όρισε κινηματογραφικά τη Νέα Υόρκη στα '70s και ο Μικ Τζάγκερ είναι οι παραγωγοί της φιλόδοξης τηλεοπτικής σειράς 10 επεισοδίων Vinyl και από αυτή την εβδομάδα το κάλεσμα είναι ανοιχτό σε όσους αγαπούν το rock.

Ένας ύμνος στην δεκαετία των 70s με κυρίαρχο στοιχείο το τρίπτυχο sex, drugs and rock and roll η σειρά θέλει να μας μεταφέρει στη Νέας Υόρκης τη δεκαετία του 70', όταν η παγκόσμια μουσική σκηνή αρχίζει να αλλάζει με νέα είδη μουσικής να κάνουν την εμφάνιση τους.

Καθώς η jazz rock, η punk, η disco αλλά και η hip hop αναδύονται κάνει δειλά τα πρώτα του βήματα η ροκ μουσική σκηνή οδηγείται σε πιο σκληρά ακούσματα που έφεραν μπάντες όπως οι Led Zeppelin, Black Sabbath, Deep Purple κ.α. Μέσα σε αυτό το μουσικό καμβά, ο κεντρικός ήρωας, ένας εκκεντρικός, αλλά χαρισματικός διευθυντής δισκογραφικής εταιρείας προσπαθεί να βρει το νέο ήχο κάνοντας την επιτυχία, έτσι ώστε να σώσει την εταιρεία του από τη χρεοκοπία. Εκτός, όμως, από το να σώσει την εταιρεία του παλεύει και με τον εαυτό του, δίνοντας μάχη με τις καταχρήσεις, το σεξ, το εύκολο χρήμα και την τρέλα.

Μέσα σε μια φιλήδονη δεκαετία που όρισε τη Νέα Υόρκη αλλά και το rock, ο Σκορσέζε αναπαριστά μια ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα μέσα στην οποία τοποθετεί τον (υποδειγματικό στο ρόλο του Μπόμπι Καναβάλε) Ρίτσι Φινέστρα, πρόεδρος της δισκογραφικής εταιρείας American Century ο οποίος και θα κάνει ό,τι μπορεί για να σώσει την τιμή και την εταιρία του.

Bonus track ο γιος του Μικ Τζάγκερ

Καθώς η μουσική πάλλεται ηλεκτρίζοντας τη μικρή οθόνη οι πρωταγωνιστές της σειράς παλεύουν με δαίμονες και αντιπάλους. Η Ολίβια Ουάιλντ υποδύεται τη σύζυγο του Φινέστρα Ντέβον ενώ δίπλα τους εμφανίζεται και ο απόγονος του Μικ Τζάγκερ. Το Vanity Fair έχει ήδη ξεχωρίσει τον Tζέιμς Τζάγκερ που κάνει τα πρώτα βήματα του στην βιομηχανία του θεάματος.

LACOMBE 14060 MG 0205

Τη σκηνοθεσία του πρώτου δίωρου επεισοδίου ανέλαβε ο ίδιος ο Σκορσέζε ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια των επεισοδίων κάνουν την εμφάνιση τους πολλά αληθινά ροκ σταρ ονόματα, όπως ο David Bowie, τον οποίο υποδύεται ο ηθοποιός Noah Bean στο επεισόδιο 6, ένα επεισόδιο που έμελλε να αφιερωθεί στη μνήμη του χαρισματικού καλλιτέχνη.

“Δεν είδε το μέλλον. Αλλά το άκουσε” είναι το tagline της σειράς που θέλει να μας υπενθυμίσει ότι το βινύλιο ποτέ δεν πεθαίνει γιατί είναι σκληρό σαν ροκ. Το Vinyl κάνει πρεμιέρα ταυτόχρονα με την Αμερική στα κανάλια Novacinema 1 και Novacinema 1 HD.

vinyl key art

ΔΗΜΟΦΙΛΗ