ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Oι αστέρες του Χόλιγουντ παραδίδουν τις σελίδες τους στο Instagram στους επιδημιολόγους

Oι αστέρες του Χόλιγουντ παραδίδουν τις σελίδες τους στο Instagram στους επιδημιολόγους

Τζούλια Ρόμπερτς, Χιού Τζάκμαν και άλλοι εξίσου διάσημοι αστέρες του Χόλιγουντ, κάνουν στην άκρη και παραχωρούν τους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram σε επιδημιολόγους, προκειμένου να ακουστεί σε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται η αλήθεια για την πανδημία του κορωνοϊού

Το «μένουμε σπίτι» προσπάθησε να δώσει χώρο και χρόνο στους επιδημιολόγους, τους γιατρούς και τα νοσοκομεία να οργανωθούν και να παλέψουν τον εφιάλτη του κορωνοιού, ενώ και οι κυβερνήσεις, για πρώτη φορά, έβαλαν τα συμφέροντα της παγκόσμιας οκονομίας σε δεύτερη μοίρα.

Τώρα η ιστορία περνάει στη δεύτερη φαση της, χωρίς ακόμα να έχει βρεθεί εμβόλιο, ή φάρμακο. Η παγκόσμια αγορά δεν μπορεί να μείνει κλειστή, όλα πιέζουν στο να «βγούμε από το σπίτι και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα», τουλάχιστον όσο αυτό είναι εφικτό. Ανάλογα με τη χώρα που ζει κανείς, ανάλογα με τις κυβερνήσεις του, αυτό το επόμενο στάδιο γίνεται με διαφορετικό τρόπο, αλλού πιο σταδιακό κι οργανωμένο, αλλού λιγότερο.

Ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες τα πράγματα είναι ιδιαίτερα δύσκολα και περίπλοκα. Μία τεράστια χώρα, με δεκάδες Πολιτείες που έχουν διαφορετικές στατιστικές κρουσμάτων και διαφορετικές ομάδες πολιτών που ζουν πολύ διαφορετικά την πανδημία. Η επιθυμία του Προέδρου Τραμπ να ανοίξει η οικονομία άμεσα και γρήγορα έχει διχάσει τον πληθυσμό. Όπως και η αναλογία μεταξύ προφύλαξης και ρίσκου είναι πολύ δύσκολη.

Ποιους πρέπει, λοιπόν να ακούμε, προκειμένου να πάρουμε τις σωστές απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που αυτονόητα προκύπτουν; Μόνο τους ειδικούς. Η Αμερική έχει το δικό της Σωτήρη Τσιόδρα. Λέγεται Άντονι Φάουτσι, είναι ειδικός επιδημιολόγος, επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Επιδημιών, σύμβουλος του Λευκού Οίκου και θανάσιμος εχθρός του Τραμπ, καθώς δεν διστάζει να διαψεύδει, να διευκρινίζει, να διορθώνει τις ανακρίβειες του Προέδρου του.

#PassTheMike

Μία καμπάνια έρχεται, λοιπόν, να δώσει το μικρόφωνο στους επιστήμονες. To #PassTheMike εκμεταλλεύεται την επισκεψιμότητα και τους followers των social media των χολιγουντιανών σταρ και διασημοτήτων και πληροφορεί μέσω των σελίδων τους τον κόσμο για τις εξελίξεις στον αγώνα κατά του ιού.

Σταρ όπως οι Τζούλια Ρόμπερτς, Χιου Τζάκμαν, Πενέλοπε Κρουζ, Σάρα Τζέσικα Πάρκερ και πολλοί άλλοι παραδίδουν από σήμερα 21 Μαΐου τις social media σελίδες τους στον Φάουτσι και την ομάδα του κι εκείνοι προσφέρουν κατευθύνσεις, οδηγίες και σωστή πληροφόρηση στον κόσμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ