ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Γούντι Άλεν: Παραδέχεται ότι η σχέση του με τη Σουν-Γι «φαινόταν σαν εκμετάλλευσης»

Γούντι Άλεν: Παραδέχεται ότι η σχέση του με τη Σουν-Γι «φαινόταν σαν εκμετάλλευσης»
Evan Agostini/Invision/AP

Ο 84χρονος Γούντι Άλεν έδωσε συνέντευξη στη βρετανική εφημερίδα Mail on Sunday και μίλησε ανοιχτά για τη σχέση του με την 49χρονη Σουν-Γι, υιοθετημένη κόρη της πρώην συντρόφου του, Μία Φάροου.

«Το παραδέχομαι, δεν έβγαζε νόημα όταν ξεκίνησε η σχέση μας. Απ' έξω φαινόμασταν ένα παράλογο ζευγάρι. Ήμουν πολύ μεγαλύτερος και εκείνη ήταν ένα υιοθετημένο παιδί», είπε ο Άλεν. «Στους έξω φαινόταν σαν κατάσταση εκμετάλλευσης: Ότι θα την εκμεταλλευόμουν ως μεγαλύτερο αρσενικό και ότι εκείνη θα έκανε το ίδιο για ό,τι ήμουν εγώ. Αλλά δεν ήταν έτσι. Στο παρελθόν, είχα βγει με ηθοποιούς, αλλά για έναν ανεξήγητο λόγο, με τη Σουν-Γι λειτούργησε», πρόσθεσε. Μετά το γάμο τους το 1997, υιοθέτησαν δυο κόρες, τις Μπέσετ και Μάντζι, που είναι σήμερα 21 και 20 ετών αντίστοιχα.

Ο Γούντι Άλεν έχει με την Φάροου τρία παιδιά, τον 42χρονο Μόουζες, την 34χρονη Ντίλαν και την 32χρονο Ρόναν.

«Έχω ηρεμήσει από τότε που παντρεύτηκα. Ξεφορτώθηκα πολλές από τις νευρώσεις μου, παρόλο που ακόμη δεν περνάω από τούνελ και δεν μου αρέσουν μικροί χώροι και ασανσέρ», είπε ο σκηνοθέτης.

Σχετικά με το γιατί θεωρεί ότι κράτησε ο γάμος τους, ο Γούντι Άλεν απαντά: «Δεν της αρέσει πολύ η τζαζ ή τα αθλήματα και σε εμένα δεν αρέσουν μερικά τηλεοπτικά σόου που παρακολουθεί. Αλλά συμφωνούμε στα σημαντικά- την ανατροφή των παιδιών, πού να ζούμε και πώς να συμπεριφερόμαστε ο ένας στον άλλον».

«Μαζί υιοθετήσαμε δυο παιδιά. Ήταν πολύ σημαντικό για μένα να είμαι πατέρας. Διασκεδάσαμε πολύ. Και τα δυο κορίτσια πηγαίνουν σήμερα κολέγιο, το ένα στην Καλιφόρνια το άλλο σε Σχολή Καλών Τεχνών της Νέας Υόρκης. Η Σουν-Γι με άλλαξε. Καταφέρνει να με κάνει να βγω τέσσερις με πέντε φορές την εβδομάδα. Της αρέσουν οι κοινωνικές συναναστροφές και τις απολαμβάνω εξίσου», ανέφερε ο σκηνοθέτης.

AP 84010101113

Ο Γούντι Άλεν με τη Μία Φάροου, το 1984, όταν ήταν ακόμα παντρεμένοι (@AP Photo/Frankie Ziths,File)

Ο Γούντι Άλεν μίλησε επίσης για τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης της κόρης του, Ντίλαν Φάροου, λέγοντας: «Φυσικά γνωρίζω πως είμαι αντικείμενο κουτσομπολιών και σκανδάλων, αλλά δεν τα αφήνω να με επηρεάζουν. Ζω τη ζωή μου, εργάζομαι, παίζω τζαζ, παρακολουθώ αθλήματα, βλέπω τους φίλους μου. Δεν ψάχνω και δεν διαβάζω τίποτα. Ήταν ένας ψευδής ισχυρισμός αλλά και ένα καταπληκτικό δράμα για τα ταμπλόιντ».

Στα τέλη του 2017, η Ντίλαν υποστήριξε εκ νέου σε ανοιχτή επιστολή στους New York Times, ότι την είχε κακοποιήσει σεξουαλικά ο Γούντι Άλεν όταν ήταν παιδί.

Ο σκηνοθέτης αρνείται τις κατηγορίες, που είχαν δει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας το 1992, μετά το χωρισμό του από τη Μία Φάροου. Ο Γούντι Άλεν λέει πως δεν αφήνει τις διάφορες αντιδράσεις τον επηρεάζουν. «Τις αγνοώ, δουλεύω και συνεχίζω. Περιστοιχίζομαι από ανθρώπους που γνωρίζω για πολύ καιρό, ανθρώπους που ξέρουν την αλήθεια», καταλήγει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ