ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μάρτιν Σκορσέζε: Όσα μού έμαθε η καραντίνα - Γύρισε ένα φιλμ με την εμπειρία του

Μάρτιν Σκορσέζε: Όσα μού έμαθε η καραντίνα - Γύρισε ένα φιλμ με την εμπειρία του
Victoria Will/Invision/AP

Άλλοι το διηγούνται με λέξεις, άλλοι με εικόνες. Ο Μάρτιν Σκορσέζε συνδύασε και τα δύο, για να περιγράψει, σε μια ταινία μικρού μήκους που θα προβληθεί από το BBC, την εμπειρία του και όσα του άφησαν οι μέρες της καραντίνας... 

«Τους ανθρώπους που αγαπάς. Το να είσαι ικανός να τους φροντίζεις και να είσαι μαζί τους όσο περισσότερο μπορείς»... Αυτό είναι ένα από τα πράγματα που εκμυστηρεύεται ο Μάρτιν Σκορσέζε, σε ένα μικρού μήκους ταινιάκι που γύρισε κλεισμένος στο σπίτι για τo τελευταίο επεισόδιο της εκπομπής του BBC «Lockdown Culture With Mary Beard» την οποία η Βρετανίδα ακαδημαϊκός παρουσιάζει από το γραφείο της στο σπίτι.

Κι αυτό είναι που φιλοδοξεί να κατορθώσει να πάρει μαζί του από αυτές τις μέρες που κι αυτός όπως όλοι πέρασε κλεισμένος στο σπίτι.

Όπως λέει η ίδια η Μπερντ «Ο Σκορσέζε προσφέρει ένα ιδανικό φινάλε σε αυτήν τη σειρά. Τον βλέπουμε στο σπίτι υπό το πρίσμα κλασικών ταινιών όπως το «The Wrong Man» του Άλφρεντ Χίτσκοκ. Αλλά αυτό που είναι αληθινά ιδιοφυές είναι ότι αυτό ο σπουδαίος δημιουργός του Χόλιγουντ μάς κάνει να κοιτάζουμε τον Χίτσκοκ με φρέσκα μάτια μέσα στη δύσκολη κατάσταση που όλοι ζούμε. Ενθουσιάστηκα όταν δέχτηκε να κάνει αυτό το φιλμάκι. Είναι σαν έχουμε μια μικρή δική μας παγκόσμια πρεμιέρα».

Ο Μάρτιν Σκορσέζε φαίνεται ότι χρησιμοποίησε το χρόνο που πέρασε στο σπίτι και για να διαπραγματευτεί τις λεπτομέρειες της επόμενης ταινίας του, το «Killers of the Flower Moon» της οποίας ο υψηλός προϋπολογισμός έκανε την πραγματοποιήση προβληματική.

Κι έτσι, καθώς ο πλανήτης βγαίνει από την καραντίνα, μόλις ανακοινώθηκε ότι η Paramount θα συνεργαστεί με την Apple για να αναλάβουν το κόστος του βασισμένου σε αληθινά γεγονότα ιστορικού δράματος στο οποίο θα πρωταγωνιστούν ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο κι ο Ρόμπερτ ΝτεΝίρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ