ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Glen Luchford: Τρεις δεκαετίες εμβληματικών φωτογραφιών σε μια online έκθεση

Glen Luchford: Τρεις δεκαετίες εμβληματικών φωτογραφιών σε μια online έκθεση
Art Partner

Μια online έκθεση φωτογραφίας, μάς δίνει την άνεση να περιηγηθούμε στο έργο ενός από τους σπουδαιότερους φωτογραφους της εποχής μας, του Glen Luchford, απολαμβάνοντας εμβληματικές φωτογραφίες που εκτείνονται σε βάθος τριών δεκαετιών. 

Το έργο του Βρετανού φωτογράφου τέχνης, μόδας και πορτρέτων Glen Luchford, το οποίο εκτείνεται σε τρεις δεκαετίες, καταγράφεται και προβάλλεται στην online έκθεση με τίτλο «Selected Works 1990-2020».

Ο Luchford, ο οποίος γνώρισε την επιτυχία στα τέλη της δεκαετίας του 1990, ιδίως με τις διαφημιστικές καμπάνιες του για τον οίκο Prada, που συνδύαζαν τη μη συμβατική αισθητική με τις εξελιγμένες τεχνικές φωτισμού, επέλεξε να συνεχίσει ενστικτωδώς να θολώνει τις γραμμές μεταξύ της τέχνης και της φωτογραφίας μόδας, διευρύνοντας τα όρια στην παρουσίασή τους.

Η έκθεση φιλοξενείται στο website του πρακτορείου Art Partner και προσφέρει στους θεατές τη δυνατότητα να την εξερευνήσουν με το δικό τους ρυθμό, όπως θα έκαναν σε μία πραγματική γκαλερί.

https://www.instagram.com/p/B5Bqd3IJ5z4

Οι διαφημιστικές καμπάνιες για τον Gucci, ασπρόμαυρα πορτρέτα μουσικών καλλιτεχνών, όπως η Björk από τη δεκαετία του 1990 και φωτογραφίες της Κέιτ Μος στη Νέα Υόρκη που παρουσιάζονται για πρώτη φορά αναδεικνύουν τη φαντασία, τον αυθορμητισμό και την ικανότητα του φωτογράφου να καταγράφει το παρόν ως πρόσωπο, καθώς και την κινηματογραφική αισθητική του.

https://www.instagram.com/p/B6t6hQeJkUB

Ο Lunchford έγνε διάσημος για τα σκοτεινά, υποβλητικά πορτρέτα των Ντένις Χόπερ, Τίλντα Σουίντον και Björk. Σήμερα συνεργάζεται με τα περιοδικά Vogue Paris, Love, Dazed & Confused και i-D. Ο, γεννημένος στο Μπράιτον, Luchford ξεκίνησε τη φωτογραφική του καριέρα αφού μετακόμισε στο Λονδίνο σε ηλικία 15 ετών, όπου άρχισε να φωτογραφίζει τους «The Stone Roses» για το περιοδικό The Face το 1989. Σε ηλικία 20 ετών συνεργαζόταν με τον φωτογράφο Ντέιβιντ Σιμς, εκπρόσωπο του κινήματος grunge στη μόδα, και τη στιλίστρια, Μέλανι Γουόρντ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ