ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Bρετανική Vogue: Τιμά τους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή της πανδημίας του κορωνοϊού (pics)

Bρετανική Vogue: Τιμά τους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή της πανδημίας του κορωνοϊού (pics)
Instagram

Η βρετανική Vogue, η βίβλος του στιλ, χρησιμοποιεί το τεύχος του Ιουλίου 2020 για να τιμήσει τους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή και τις προσπάθειές τους εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η μόδα αλλάζει αλλά το στιλ παραμένει, έλεγε η Κοκό Σανέλ και η βρετανική Ωοgue ξέρει όσο κανείς να προσαρμόζει το μότο αυτό στα δεδομένα της κάθε εποχής. Τι είναι στιλ, λοιπόν, αυτή την εποχή;

Τρεις επαγγελματίες που προσφέρουν τη δύσκολη περίοδο από διαφορετικό τομέα, ο οδηγός τρένου, Ναργκίς Χόρσφορντ, η μαία Ρέιτσελ Μίλαρ και η βοηθός σούπερ μάρκετ Ανίσα Ομάρ, φωτογραφήθηκαν από τον Τζέιμι Χόκσγουορθ και εμφανίζονται στα εξώφυλλα του περιοδικού.

«Δεν είμαι ήρωας, αλλά είμαι περήφανος που είμαι οδηγός τρένου και για τον ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζω κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού», λέει ο Χόρσφορντ στη βρετανική έκδοση της Vogue. «Οι υπηρεσίες μας είναι ζωτικής σημασίας για να είναι δυνατή η κυκλοφορία στο Λονδίνο σε αυτές τις πρωτοφανείς στιγμές και για τη διατήρηση της ασφάλειας», προσθέτει.

https://www.instagram.com/p/CA5fF5OF6yl

Η μαία Ρέιτσελ Μίλαρ, που εργάζεται στο νοσοκομείο Χόμερτον, θυμάται ότι μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της πανδημίας για εκείνη ήταν όταν της έκλεψαν το ποδήλατό της, που ήταν απαραίτητο για να συνεχίσει να αποφεύγει τα μέσα δημόσιας συγκοινωνίας.

«Μέσα σε λίγες ώρες, ένας φίλος που εργάζεται επίσης στο νοσοκομείο Χόμερτον είχε συγκεντρώσει πάνω από 500 αγγλικές λίρες online για να με βοηθήσει να επιστρέψω στο δρόμο», εξήγησε. «Ένας άλλος συνάδελφος κοινοποίησε την ιστορία και μέσα σε μία ώρα, μια τοπική εταιρεία μού δώρισε ένα ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό ποδήλατο. Είναι ένα μόνο παράδειγμα της υποστήριξης και της καλοσύνης της κοινότητας που έχω δει τους τελευταίους μήνες», κατέληξε.

https://www.instagram.com/p/CA5hLQOl1ju

Η εργαζόμενη σε σούπερ μάρκετ Ανίσα Ομάρ παραδέχεται ότι παίρνει ρίσκο που πηγαίνει στη δουλειά της, προσθέτει όμως ότι «αξίζει τον κόπο γιατί βοηθάς τους ανθρώπους». «Η δουλειά μου δεν ήταν τόσο σπουδαία στο παρελθόν. Αλλά τώρα είναι, είμαστε σημαντικοί» προσθέτει.

https://www.instagram.com/p/CA5jCAAF8zN

Εκτός από τους τρεις εργαζόμενους της πρώτης γραμμής που εμφανίζονται στα εξώφυλλα, το επερχόμενο τεύχος προβάλει εργαζόμενους που εμπνέουν, από το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS) έως τους καταστηματάρχες, τους δασκάλους και τους ταχυδρομικούς υπαλλήλους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ