ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ανοίγει ξανά η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου: Ζωντανές παραστάσεις με online κοινό

Ανοίγει ξανά η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου: Ζωντανές παραστάσεις με online κοινό
AP Photo/Lefteris Pitarakis)

Η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου ετοιμάζεται να φιλοξενήσει την πρώτη της ζωντανή εκδήλωση από τότε που έκλεισε τις πόρτες της στο κοινό λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, πριν από περισσότερες από 11 εβδομάδες. Αυτό, όμως, θα γίνει χωρίς την παρουσία κοινού και οι παραστάσεις (θα ακολουθήσουν άλλες δύο) θα μεταδοθούν online.

Η πρώτη παράσταση από τις τρεις που θα μεταδοθούν ζωντανά από τη σκηνή της Βασιλικής Όπερας του Λονδίνου θα διατεθεί χωρίς αντίτιμο στο αντίστοιχο κανάλι YouTube και στο Facebook και θα μεταδοθεί από το BBC Radio 3, το Σάββατο 13 Ιουνίου.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ερμηνείες από τους τραγουδιστές Λουίζ Άντλερ, Τόμπι Σπενς και Τζέραλντ Φίνλεϊ, αλλά και την παγκόσμια πρεμιέρα ενός νέου έργου του χορογράφου Γουέιν Μακ Γκρέγκορ.

Η πρώτη συναυλία θα είναι διαθέσιμη δωρεάν, ενώ ακόμη δύο συναυλίες (στις 20 και 27 Ιουνίου) θα προβάλλονται live και on demand έναντι 4,99 αγγλικών λιρών. Παρουσιαστές θα είναι οι Ανίτα Ράνι του BBC και o διευθυντής μουσικής της Βασιλικής Όπερας του Λονδίνου, Αντόνιο Παπάνο. Στη συνέχεια, η τηλεόραση του BBC θα προβάλει στιγμιότυπα και από τις τρεις συναυλίες και ανακοίνωσε επίσης επανάληψη της μετάδοσης της φημισμένης σειράς Opera Italia του 2010 του Παπάνο.

Η όπερα θα είναι μεταξύ των καλοκαιρινών προτάσεων του BBC υπό το γενικό τίτλο «Culture in Quarantine». Οι παραγωγές από τα Φεστιβάλ Glyndebourne και Garsington θα είναι διαθέσιμες σε iPlayer, όπως και η πρόσφατη παραγωγή της Βασιλικής Όπερας του Λονδίνου «Fidelio» οι παραστάσεις της οποίας διακόπηκαν τον Μάρτιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ