ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Φίλιππος: Ο σύζυγος της Ελισάβετ έγινε 99 ετών - Παραμένει σε καραντίνα το βασιλικό ζεύγος

Φίλιππος: Ο σύζυγος της Ελισάβετ έγινε 99 ετών - Παραμένει σε καραντίνα το βασιλικό ζεύγος
Steve Parsons/Pool via AP

Τα 99α γενέθλιά του έχει σήμερα ο πρίγκιπας Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου και σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ και το παλάτι του Μπάκιγχαμ έδωσε στη δημοσιότητα μία -σπάνια πλέον- φωτογραφία του ζεύγους για να γιορτάσει την επέτειο και φυσικά να δείξει ότι και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους.

Η 94χρονη Ελισάβετ και ο εδώ και 72 χρόνια σύζυγός της, παραμένουν σε καραντίνα στο κάστρο του Ουίνδσορ, δυτικά του Λονδίνου, επειδή βρίσκονται σε μια ηλικία που τους κατατάσσει στις ομάδες πολύ υψηλού κινδύνου για να νοσήσουν από κορωνοϊό.

Έτσι, ο Φίλιππος θα γιορτάσει τα γενέθλιά του χωρίς κάποια δεξίωση, ή άλλους επίσημους εορτασμούς, έχοντας στο πλευρό του μόνο την Ελισάβετ και το προσωπικό τους.

Στην φωτογραφία που τραβήχτηκε την 1η Ιουνίου και δημοσιεύθηκε στο site της βασιλικής οικογένειας αλλά και στους λογαριασμούς της σε Twitter και Instagram, απεικονίζονται ο ένας δίπλα στον άλλον με φόντο το κάστρο του Ουίνδσορ. Η Ελισάβετ φοράει ένα γκρι και κίτρινο φλοράλ φόρεμα της Angela Kelly και μια καρφίτσα με διαμάντι Cullinan, ενώ ο πρίγκιπας Φίλιππος ένα μπλε σκούρο σακάκι με χρυσά κουμπιά, γκρι παντελόνι και ριγέ μπλε και κόκκινη γραβάτα.

https://www.instagram.com/p/CBOsiR6HsKl

Αυτή ήταν η πρώτη φωτογραφία του πρίγκιπα Φίλιππου από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο για «παρακολούθηση και θεραπεία» μιας «προϋπάρχουσας κατάστασης» η οποία παρέμεινε αδιευκρίνιστη.

Ο δούκας του Εδιμβούργου είναι ο μακροβιότερος βασιλικός σύζυγος στην βρετανική ιστορία -κατ' αντιστοιχία με την Ελισάβετ που είναι η μακροβιότερη μονάρχης- και παραιτήθηκε από τα επίσημα καθήκοντά του το Μάιο του 2017, σε ηλικία 96 ετών, έχοντας κάνει 22.219 δημόσιες εμφανίσεις από το 1952. Η τελευταία φορά που φωτογραφήθηκε δημόσια ήταν στον γάμο της Γκαμπριέλα Ουίνδσορ το Μάιο του 2019, ενώ τον Ιανουάριο του ίδιου χρόνου είχε ένα ατύχημα με το αυτοκίνητό του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ