ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κάνιε Ουέστ: Δωρίζει 2 εκατ. δολάρια για τον Φλόιντ και άλλους μαύρους, θύματα αστυνομικής βίας

Κάνιε Ουέστ: Δωρίζει 2 εκατ. δολάρια για τον Φλόιντ και άλλους μαύρους, θύματα αστυνομικής βίας
AP Photo

Ο Κάνιε Ουέστ προέβη σε δωρεά 2 εκατομμυρίων δολαρίων προς τις οικογένειες του Τζορτζ Φλοιντ, του Αμαούντ Άρμπερι και της Μπρεόνα Τέιλορ, όπως είπε ο εκπρόσωπός του στο CNNi.

Η δωρεά συμπεριλαμβάνει και την πληρωμή των δικαστικών εξόδων για τις οικογένειες του Άρμπερι και της Τέιλορ, αλλά και βοήθεια προς πολλές επιχειρήσεις που έχουν μαύροι στο Σικάγο -την πόλη στην οποία γεννήθηκε- και πλήττονται από την οικονομική κρίση λόγω του κορωνοϊού.

Ο εκπρόσωπος του Γουέστ είπε επίσης ότι ο καλλιτέχνης πλήρωσε για τις μελλοντικές σπουδές της 6χρονης Τζιάνα, κόρης του δολοφονηθέντος Τζορτζ Φλόιντ.

Οι δωρέες του Γουέστ έρχονται την ίδια στιγμή που διαδηλώσεις λαμβάνουν χώρα σε όλον τον κόσμο, ως διαμαρτυρία για τους τρεις θανάτους, του Φλόιντ, του Άρμπερι και της Τέιλορ. Και βέβαια, δεν είναι λίγες οι φωνές διασήμων από το χώρο του θεάματος που ζητούν να μπει τέλος στο ρατσισμό και την αστυνομική βία, ζητώντας πολιτική δράση.

Ο Ουέστ έλαβε μέρος και στις διαδηλώσεις που έγιναν στο Σικάγο:

https://www.instagram.com/p/CBDRD5DhqMY

Για τη δολοφονία του Φλόιντ συνελήφθησαν τρεις αστυνομικοί. Ο Ντέρεκ Σόβιν, ο αστυνομικός που κράτησε τον Φλόιντ στο έδαφος με το γόνατό του πιεσμένο στο λαιμό του για περίπου 9 λεπτά κρατείται με την κατηγορία της δολοφονίας και της ανθρωποκτονίας.

Ο Άρμπερι, σκοτώθηκε από πυροβολισμό ενώ έκανε τζόγκινγκ στο Μπρούνσγουικ της Τζόρτζια, στις 23 Φεβρουαρίου. Τρεις λευκοί έχουν συλληφθεί για τη δολοφονία του.

Η Τέιλορ πυροβολήθηκε οκτώ φορές τον περασμένο Μάρτιο, όταν τρεις αστυνομικοί μπήκαν στο διαμέρισμά της στο Κεντάκι διά της βίας. Το FBI διενεργεί έρευνα για την υπόθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ