ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μετά τα Όσκαρ, και τα βραβεία BAFTA του 2021 αναβάλλονται για τον Απρίλιο

Μετά τα Όσκαρ, και τα βραβεία BAFTA του 2021 αναβάλλονται για τον Απρίλιο
Joel Ryan/Invision/AP

Αμέσως μετά την ανακοίνωση ότι τα βραβεία Όσκαρ του 2021 μεταφέρονται σε νέα ημερομηνία, ακολούθησαν και τα βρετανικά κινηματογραφικά βραβεία BAFTA

Το ντόμινο των αλλαγών που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού στη βιομηχανία του θεάματος και ιδιαίτερα του κινηματογράφου συνεχίζεται και συμπαρασύρει τα πάντα. Έτσι, μετά τηνανακοίνωση της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου ότι η 93η Τελετή Απονομής των Βραβείων Όσκαρ μετατίθεται για τις 25 Απριλίου 2021, σειρά έχουν τα βρετανικά αντίστοιχα βραβεία, τα περίφημα BAFTA να κάνουν το ίδιο.

Η Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε χτες, λίγη ώρα μετά από την Αμερικανική, ότι η τελετή απονομής των βραβείων BAFTA θα πραγματοποιηθεί στις 11 Απριλίου 2021, δυο εβδομάδες πριν τα Οσκαρ.

«Αυτή η αλλαγή, από την προηγούμενη αναγγελθείσα ημερομηνία της 14ης Φεβρουαρίου, αναγνωρίζει τον παγκόσμιο αντίκτυπο της πανδημίας και καλύπτει έτσι μια μεγαλύτερη περίοδο για την επιλογή ταινιών. Περισσότερες λεπτομέρειες για την τελετή θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στον χρόνο», λέει στην ανακοίνωσή της η Βρετανική Ακαδημία.

Η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι τα BAFTA προηγούνται παραδοσιακά κατά λίγες ημέρες των Όσκαρ, προκειμένου να δώσουν μια ιδέα για το τι πρόκειται να γίνει σε αυτά.

Επίσης ανακοινώθηκε ότι θα υπάρχουν και αλλαγές για την ημερομηνία των βραβείων BAFTA για το 2022, που είχε ανακοινωθεί πέρσι για τις 13 Φεβρουαρίου 2022. Το συγκεκριμένο «εξετάζεται επί του παρόντος» και «τυχόν αλλαγές θα ανακοινωθούν μαζί με άλλες προτάσεις» συμπλήρωσε η Ακαδημία.

Η αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών παρέτεινε την περίοδο της κυκλοφορίας των ταινιών που θα πληρούν τις προϋποθέσεις για να είναι υποψήφιες για το Χρυσό Αγαλματίδιο, από την 31η Δεκεμβρίου 2020 στην 28η Φεβρουαρίου του 2021.

Ελπίζει, με αυτόν τον τρόπο, να «δώσει στους κινηματογραφιστές την αναγκαία ευελιξία να ολοκληρώσουν και να κυκλοφορήσουν τις ταινίες τους χωρίς να αντιμετωπίσουν κυρώσεις», όπως εξήγησαν οι υπεύθυνοι της Ακαδημίας, σε δελτίο Τύπου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ