ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Black Sabbath: Λένε Βlack Lives Matter με το δικό τους τρόπο

Black Sabbath: Λένε Βlack Lives Matter με το δικό τους τρόπο
Amy Harris/Invision/AP

Το μουσικό συγκρότημα Black Sabbath υποστηρίζει το κίνημα «Black Lives Matter» και τα μέλη του αποφάσισαν να στηρίξουν το κίνημα και οικονομικά.

Το θρυλικό συγκρότημα της μέταλ μουσικής ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει ένα μπλουζάκι με το σύνθημα «Black Lives Matter», και όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του θα δοθούν για την οικονομική στήριξη του κινήματος.

Πρόκειται για ένα μαύρο μπλουζάκι στο οποίο αναγράφεται το όνομα του κινήματος με την ίδια γραμματοσειρά που χρησιμοποιήθηκε στο άλμπουμ του συγκροτήματος «Masters Of Reality», του 1971.

Η ιδέα ξεκίνησε πριν από λίγες εβδομάδες από τον κιθαρίστα του συγκροτήματος «Rage Against The Machine», Τομ Μορέλο, ο οποίος δημοσίευσε μια φωτογραφία του στο Instagram φορώντας το μπλουζάκι «Black Lives Matter», δίπλα στη μητέρα του.

Η ανάρτηση και το μπλουζάκι του Μορέλο, σύμφωνα με το Forbes, προκάλεσε την προσοχή, και τελικά ο μπασίστας των «Black Sabbath», Γκίζερ Μπάτλερ σχολίασε: «Ωραίο μπλουζάκι και ωραίο συναίσθημα και φοβερή μαμά».

https://www.instagram.com/p/CBJ6IoYj-mB

Μετά από αυτό οι «Black Sabbath» ανακοίνωσαν ότι το μπλουζάκι θα πωλείται από το αποκλειστικό τους κατάστημα. Είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία και εκτιμάται ότι θα αποσταλεί στους αγοραστές περίπου στις 14 Ιουλίου.

https://www.instagram.com/p/CBgKfYXjVK9

Πριν από την ανακοίνωση για το μπλουζάκι, οι «Black Sabbath» και ο Όζι Όσμπορν έχουν τοποθετηθεί υπέρ του κινήματος μέσα από τις σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στηλιτεύοντας τις φυλετικές διακρίσεις στις ΗΠΑ, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ