ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κορωνοϊός: Σακίρα, Coldplay και άλλοι μεγάλοι σταρ σε συναυλία που οργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Κορωνοϊός: Σακίρα, Coldplay και άλλοι μεγάλοι σταρ σε συναυλία που οργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
AP Photo/Charlie Riedel

Η Σακίρα, οι Coldplay, ο Usher και ο Τζάστιν Μπίμπερ είναι μερικοί από τους μεγάλους αστέρες της μουσικής και του θεάματος που κινητοποιούνται, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για να συγκεντρωθούν χρήματα για τη στήριξη της ιατρικής έρευνας εναντίον της πανδημίας του κορωνοϊού. Όλοι τους θα συμμετάσχουν σε μια μεγάλη διαδικτυακή συναυλία το Σάββατο.

«Οι καλλιτέχνες έχουν τη δύναμη να εμπνεύσουν την αλλαγή. Την 27η Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της Συνόδου των Δωρητών και μιας συναυλίας, καλλιτέχνες, επιστήμονες και ηγέτες της διεθνούς κοινότητας θα μιλήσουν με μια φωνή, σε μια ειλικρινή και σπάνια στιγμή διεθνούς ενότητας», χαιρετίζει, σε δελτίο τύπου η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που συνδιοργανώνει την εκδήλωση με τον οργανισμό Global Citizen.

Η Μάιλι Σάιρους, η Τζένιφερ Χάντσον, οι Christine and the Queens και πολλοί ακόμα συμπληρώνουν τον κατάλογο των διάσημων συμμετεχόντων. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο ηθοποιός Ντουέιν -The Rock- Τζόνσον.

Πολλοί διάσημοι άνθρωποι από διάφορους χώρους θα παρέμβουν επίσης ως ένδειξη συμπαράστασης: ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, η Σάλμα Χάγιεκ, η Σαρλίζ Θερόν, ο Φόρεστ Ουίτακερ, κ.α. Στο πλευρό τους, με την παρουσία τους σε πάνελ ή παραχωρώντας συνεντεύξεις, θα βρεθούν προσωπικότητες, όπως η Μελίντα Γκέιτς.

Η εκδήλωση θα προβληθεί από πολλά τηλεοπτικά δίκτυα παγκοσμίως και επίσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις ψηφιακές πλατφόρμες (στους λογαριασμούς Facebook, Twitter, YouTube της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Global Goal Unite).

«Αυτή η εκδήλωση θα συμβάλει στο να ενθαρρύνουμε τη διεθνή κοινότητα, που δίνει μάχη για την ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και πολεμά και άλλες τεράστιες αδικίες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος ο κόσμος. Αυτή η στιγμή της ιστορίας μας αφορά όλους, επομένως ας ενωθούμε για να χαράξουμε τον δρόμο ενός καλύτερου μέλλοντος, για όλους», είπε ο Ντουέιν Τζόνσον, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Σύνοδος των Δωρητών, που θα διεξαχθεί το ίδιο διάστημα με τη συναυλία, αποτελεί τη συνέχεια ενός κινήματος το οποίο ξεκίνησε την 4η Μαΐου, όταν και διεξήχθη η πρώτη συνάντηση για το θέμα. Έως σήμερα έχουν συγκεντρωθεί 9,8 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό στα τέλη Μαΐου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ