ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Αντζελίνα Τζολί: Αποκαλύπτει γιατί χώρισε από τον Μπραντ Πιτ

Αντζελίνα Τζολί: Αποκαλύπτει γιατί χώρισε από τον Μπραντ Πιτ
John Shearer/Invision/AP

Σε συνέντευξη που έδωσε στη Vogue, η Αντζελίνα Τζολί απαντά για πρώτη φορά ευθέως στο ερώτημα γιατί ζήτησε διαζύγιο από τον Μπραντ Πιτ. «Έπρεπε να χωρίσω», εξηγεί, μεταξύ άλλων, «για το καλό των παιδιών μου».  

Η ηθοποιός ζήτησε διαζύγιο το Σεπτέμβριο του 2016 μετά από δύο χρόνια γάμου και 12 χρόνια σχέσης. Αν και το διαζύγιο του ζεύγους είναι από τα πλέον πολύκροτα στο χώρο του θεάματος, η ίδια δεν μιλάει ποτέ γι αυτό και πάντα παραπέμπει στους δικηγόρους της. Μέχρι που αποφάσισε να το κάνει.

Στην πρόσφατη συνέντευξή της στη Vogue, συζητάει για τη δουλειά που κάνει με τους πρόσφυγες, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τον ΟΗΕ, διηγείται την ιστορία της υιοθεσίας των τριών από τα παιδιά της και δεν διστάζει να μιλήσει για το διαζύγιό της. «Χώρισα για το καλό της οικογένειάς μου και των παιδιών μου. Ήταν η σωστή απόφαση», λέει. «Και τώρα συνεχίζω να επικεντρώνομαι στο πώς θα θεραπευτούν (τα παιδιά) από αυτή την εμπειρία. Κάποιοι εκμεταλεύτηκαν τη σιωπή μου και τα παιδιά βλέπουν να λέγονται και να γράφονται πολλά ψέματα γι’ αυτά στα ΜΜΕ, αλλά υπενθυμίζω ότι εκείνα γνωρίζουν τη δική τους αλήθεια. Στην πραγματικότητα είναι έξι πολύ γενναίοι και δυνατοί νέοι άνθρωποι».

Μιλώντας για τα έξι παιδιά της, τρία από τα οποία είναι βιολογικά και τα τρία υιοθετημένα, είπε ότι φροντίζει λέξεις όπως «υιοθεσία» και «ορφανοτροφείο» να έχουν θετικό πρόσημο στο σπίτι τους.

«Με τα υιοθετημένα μου παιδιά δεν μπορώ να μιλήσω για εγκυμοσύνη αλλά τους μιλάω με πολλές λεπτομέρειες και αγάπη για το ταξίδι που έκανα ώστε να τα συναντήσω και για το πώς ένιωσα την πρώτη φορά που τα κοίταξα στα μάτια. Έχουν ρίζες που εσύ δεν έχεις. Πρέπει να τις τιμήσεις. Να μάθεις από αυτές. Είναι το πιο συναρπαστικό ταξίδι που μπορείτε να μοιραστείτε», είπε η Τζολί.

Η ηθοποιός, στη μοναδική της συνέντευξη στην οποία είχε μιλήσει και πάλι για το διαζύγιό της στο παρελθόν, είχε πει στη Madame Figaro, τον Οκτώβριο του 2019: «Ήταν σύνθετο. Δεν αναγνώριζα τον εαυτό μου πλέον. Είχα γινει μικρή, ασήμαντη, ακόμα κι αν δεν το έδειχνα. Ήμουν βαθιά στενοχωρημένη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ