ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

50 χρόνια Queen: Τα βρετανικά ταχυδρομεία βγάζουν σειρά γραμματοσήμων για το συγκρότημα

50 χρόνια Queen: Τα βρετανικά ταχυδρομεία βγάζουν σειρά γραμματοσήμων για το συγκρότημα
Royal Mail

Η βασίλισσα Ελισάβετ αποκτά ανταγωνισμό. Όχι για το θρόνο, αλλά στα βρετανικά ταχυδρομεία, που αποφάσισαν να εκδόσουν επετειακά γραμματόσημα για τους συνονόματούς της, το συγκρότημα Queen

Τα βρετανικά ταχυδρομεία, των οποίων τα γραμματόσημα συνήθως μονοπωλεί η απεικόνιση του ή της μονάρχη της χώρας, αποφάσισαν να τιμήσουν σε μία νέα σειρά τους μία άλλη... βασίλισσα, το θρυλικό ροκ συγκρότημα Queen, το οποίο φέτος γιορτάζει την 50ή επέτειο από την ίδρυσή του.

Η σειρά από 13 γραμματόσημα που θα διατεθεί προς πώληση τον ερχόμενο μήνα θα απεικονίζει γραφιστικά στοιχεία από τα πιο δημοφιλή εξώφυλλα των δίσκων τους, εικόνες από τις θεαματικές συναυλίες του συγκροτήματος και την πρώτη φωτογράφισή του σε στούντιο το 1974.

«Τι τιμή! Πραγματικά θα είμαστε πλέον μέρος των νοικοκυριών...», σχολίασε ο ντράμερ του συγκροτήματος Ρότζερ Τέιλορ.

Ο κιθαρίστας, Μπράιαν Μέι, πρόσθεσε: «Αφότου εμείς οι τέσσερις ξεκινήσαμε την εξερεύνησή μας πριν από 50 χρόνια, οι ζωές μας αφιερώθηκαν στο να κάνουμε πραγματικότητα το κάθε "αδύνατο όνειρό μας. Πολλές φορές είναι παράξενο να ξυπνάς και να αντιλαμβάνεσαι τη θέση την οποία έχουμε τώρα. Καταλήξαμε ένας εθνικός θεσμός!».

Οι Queen, που έχουν πουλήσει πάνω από 300 εκατομμύρια δίσκους στη σταδιοδρομία τους, είναι το τρίτο μουσικό συγκρότημα που τα βρετανικά ταχυδρομεία τιμούν με την έκδοση σειράς γραμματοσήμων, μετά από τους Beatles το 2007 και τους Pink Floyd το 2016.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ