ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι ταινίες της εβδομάδας 25/06 - 01/07 (trailers)

Οι ταινίες της εβδομάδας 25/06 - 01/07 (trailers)
Imdb

Αρκετές ταινίες βγαίνουν αυτή την εβδομάδα στους θερινούς κινηματογράφους, ανάμεσά τους και πολλές ενδιαφέρουσες επανεκδόσεις. Κι όλα αυτά, σε αναμονή της 1ης Ιουλίου, ημερομηνία που θα σημάνει το άνοιγμα και των κλειστών αιθουσών

Ένα Ψάρι που το Έλεγαν Γουάντα (A Fish Called Wanda), Τσαρλς Κράιτον

Μετά από μία ληστεία κοσμημάτων, τα διαφορετικά σχέδια των μελών της συμμορίας για τη μοιρασιά έχουν απρόσμενα αποτελέσματα. Όταν η συμμορία καταδίδει τον αρχηγό της στην αστυνομία, ο κορυφαίος Λονδρέζος συνήγορος Άρτσι Λιτς αναλαμβάνει να τον υπερασπιστεί. Όμως, πριν τη σύλληψή του, ο αρχηγός είχε προλάβει να κρύψει τα κλοπιμαία. Η ερωμένη του και συνεργός Γουάντα αποφασίζει να γοητεύσει τον Άρτσι με την ελπίδα ότι θα μάθει πού βρίσκονται τα κοσμήματα. Όταν εκείνος την ερωτεύεται διαταράσσεται ανεπανόρθωτα η ήσυχη και συντηρητική ζωή του ενώ ταυτόχρονα κινδυνεύει και η σωματική του ακεραιότητα, από τον παθολογικά ζηλιάρη και κρυφό εραστή της Γουάντα, Ότο που έχει επίσης λάβει μέρος στη ληστεία. Μέσα σε όλα αυτά ένα ψάρι με το όνομα Γουάντα και ο φιλόζωος κάτοχός του και πέμπτο μέλος της συμμορίας, Κεν μετατρέπονται στο κλειδί της υπόθεσης.

Μετά τα Μεσάνυχτα (Don't Look Now), Νίκολας Ρεγκ

Η μικρή κόρη του αρχιτέκτονα Μπάξτερ πνίγεται παίζοντας στην λίμνη κοντά στο σπίτι τους, χωρίς αυτός ή η γυναίκα του να μπορέσουν να την σώσουν. Πολύ αργότερα όταν ο Μπάξτερ βρίσκεται σε δουλειά στην Βενετία, η γυναίκα του γνωρίζεται με μία τυφλή Αγγλίδα μέντιουμ, που την ενημερώνει ότι το νεκρό της κοριτσάκι προειδοποίησε για έναν θανάσιμο κίνδυνο που διατρέχει ο Μπάξτερ στην Βενετία. Πράγματι, ο Μπάξτερ έχει ένα σχεδόν θανατηφόρο ατύχημα στην εκκλησία, που αναστηλώνει. Μια από τις καλύτερες ταινίες τρόμου όλων των εποχών.

Μετά Τα Μεσάνυχτα - Trailer from Summer Classics on Vimeo.

Διαρρήκτης Υψηλής Τέχνης (The Burnt Orange Heresy), Τζουζέπε Καποτόντι

O Τζέιμς, ένας κριτικος τέχνης και η Μπερενίς μια γοητευτική Αμερικανίδα που ταξιδεύει στην Ευρώπη φτάνουν στη λίμνη Κόμο για να συναντήσουν το συλλέκτη Τζόσεφ Κάσιντι ο οποίος θα τους αποκαλύψει ότι είναι πελάτης του Τζερόμ Ντέ Μπνι και θα τους αναθέσει μια δύσκολη εύκολη αποστολή.

Έγκλημα Κάτω από τον Ήλιο (Evil Under the Sun), Γκάι Χάμιλτον

Οι διακοπές έγιναν συνώνυμο του εγκλήματος. Ποιος στραγγάλισε τη νεαρή κακομαθημένη σούπερ σταρ του Μπρόντγουεϊ ενώ έκανε ηλιοθεραπεία σ΄ ένα απομονωμένο νησί της Μεσογείου; Όλοι οι ύποπτοι έχουν πολύ καλούς λόγους να επιθυμούν το θάνατό της, έχουν όμως και εξίσου ισχυρά άλλοθι. Για πρώτη φορά ο διάσημος Βέλγος ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό, φαίνεται ν΄ αδυνατεί να εξιχνιάσει το έγκλημα.

Ρουά Ματ (Fahim), Πιερ-Φρανσούα Μαρτίν-Λαβάλ

Αναγκασμένος να εγκαταλείψει τη χώρα του, το Μπαγκλαντές, ο 8χρονος σκακιστής Φαχίμ φτάνει στο Παρίσι με τον πατέρα του. Καθώς η αίτησή τους για άσυλο απορρίπτεται και θεωρούνται πλέον λαθρομετανάστες, βρίσκονται στο χείλος της απελπισίας. Ο Φαχίμ, γνωρίζει τυχαία τον Σιλβάν (το αληθινό του όνομα είναι Ξαβιέ Παρμεντιέ), έναν κορυφαίο Γάλλο προπονητή σκακιού, που τον διδάσκει. Οι μάχες που δίνει πάνω στη σκακιέρα αντανακλούν τις νίκες και τις ήττες του στον αγώνα για μία φυσιολογική ζωή. Ο Φαχίμ διακρίνεται σε τοπικά και εθνικά τουρνουά και τελικά, το 2012, κερδίζει τον τίτλο του Πρωταθλητή Σκακιού της Γαλλίας, σε ηλικίες κάτω των 12 ετών.

Νεντ Κέλι: Ο Νο. 1 Καταζητούμενος (True History of the Kelly Gang), Τζάστιν Κέρζελ

Στις άγριες ερημιές της αποικιακής Αυστραλίας, όπου οι Άγγλοι διοικούν με σκληρότητα και βία και οι Ιρλανδοί υποφέρουν, ο Νεντ Κέλι ανακαλύπτει ότι κατάγεται από μια γενιά Ιρλανδών ανταρτών, μμια ασυμβίβαστη στρατιά ληστών που έμειναν στην ιστορία στην πατρίδα του για τον τρόμο που σκόρπιζαν στους Βρετανούς και για τα φορέματα που φορούσαν. Μεγαλωμένος από τον παράνομο Χάρι Πάουερ και εξαγριωμένος από την άδικη σύλληψη της μητέρας του, ο Κέλι στρατολογεί μια άγρια ομάδα μαχητών για να σχεδιάσει μια από τις πιο τολμηρές επιθέσεις που έχει δει ποτέ η χώρα.

Σταθμός: Νέα Υόρκη (Port Authority), Ντανιέλ Λέσοβιτς

Το Port Authority Bus Terminal στη Νέα Υόρκη, είναι ο μεγαλύτερος σταθμός λεωφορείων της πόλης και το σημείο στο οποίο, καθημερινά, χιλιάδες άνθρωποι από όλη την Αμερική φτάνουν για πρώτη φορά στην πόλη. Ο Πολ είναι ένας νεαρός που φτάνει από το Πίτσμπουργκ και διαπιστώνει ότι η αδελφή του, που πίστευε ότι θα τον περιμένει εκεί, είναι άφαντη. Περιμένοντάς την μάταια, θα χαζέψει και θα γοητευτεί από μια ομάδα νεαρών μαύρων που κάνουν voguing στα σκαλιά του σταθμού και θα οδηγηθεί μέσα από μια σειρά συμπτώσεις να συναντηθεί ξανά με έναν από αυτούς, τον Τικέι, στον ξενώνα αστέγων όπου θα καταλήξει. Επίσημη συμμετοχή στο Ένα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ Καννών.

Γυναικεία Υπόθεση (Military Wives), Πίτερ Κατανέο

Με τους συντρόφους τους να υπηρετούν στο Αφγανιστάν, μια παρέα γυναικών δημιουργούν μια χορωδία στο σπίτι και ξαφνικά βρίσκονται στο επίκεντρο των εξελίξεων και των ΜΜΕ.

Πουλιά στον Αέρα (Le Dindon), Ζαλίλ Λεσπέρ

Στην Πόλη του Φωτός, ο κατεργάρης κύριος Ποντινιάκ ερωτεύεται μια όμορφη νεαρή γυναίκα. Αυτό που δεν είχε προβλέψει είναι ότι η γυναίκα αυτή δεν είναι άλλη από τη Βικτουάρ, τη σύζυγο του στενού του φίλου, Βατλέν. Και ακόμη κι αν ο Βατλέν το πάρει καλά, η ίδια η Βικτουάρ αποδεικνύεται δύσκολη περίπτωση. Κι όλα αυτά πριν μπουν στο παιχνίδι ο Ρεντιόπ, επίσης ερωτευμένος με τη Βικτουάρ, και η Σούζι, παλιά σύντροφος του Βατλέν που μοιάζει να έχει επιστρέψει έτοιμη για όλα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ