ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ελ ΜακΦέρσον: Ζούσα κυριολεκτικά με τρεις ώρες ύπνο, καφέδες και σνακ

Ελ ΜακΦέρσον: Ζούσα κυριολεκτικά με τρεις ώρες ύπνο, καφέδες και σνακ
Greg Allen/Invision/AP

Μπορεί μια γυναίκα στα 56 της να αισθάνεται καλύτερα απ' ότι στα 30; Η Ελ ΜακΦέρσον, ένα από τα διασημότερα μοντέλα του πλανήτη λέει ναι και εξηγεί ότι κάποτε κακοποιούσε το σώμα της για να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της βιομηχανίας της μόδας

Για το εξώφυλλο του περιοδικού Red φωτογραφήθηκε η Ελ Μακφέρσον, επιβεβαιώνοντας στα 56 της ότι μπορεί ακόμα να διεκδικεί τον τίτλο The Body (To Κορμί) που της είχε δώσει το περιοδικό Time το 1989, για τις ομολογουμένως εξωπραγματικές αναλογίες της.

Το διάσημο μοντέλο από την Αυστραλία, που έκανε σπουδαία καριέρα στις δεκαετίες του ’80 και του ’90, παραδέχεται στη συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό: «Έχω δοκιμάσει ό,τι υπάρχει από άσκηση και δίαιτα, αλλά πολλά από όσα έκανα όταν ήμουν στα 30 και στα 40, δεν λειτουργούν πλέον, δεν έχουν αποτέλεσμα. Κάποτε σκεφτόμουν ότι ήμουν υγιής επειδή μπορούσα να επιβιώσω με τρεις ώρες ύπνο, σνακ και καφέ. Στα μάτια των άλλων, υποψιάζομαι ότι φαινόμουν υπέροχη, αλλά εγώ δεν ένιωθα υπέροχα. Δεν είχα ζωτικότητα, δεν ήμουν ο εαυτός μου, ένιωθα κομματιασμένη».

https://www.instagram.com/p/B-rn8yXhaOI

Mάλιστα κάνει και την αυτοκριτική της: «Δεν ήμουν πολύ καλή απέναντι στον εαυτό μου όταν ήμουν νεότερη, ειδικά όταν έπρεπε να αποδεχτώ τη μοναδικότητά μου. Είχα αθλητικό σωματότυπο με φαρδιές πλάτες, ένα όχι και τόσο κατάλληλο κορμί για τη βιομηχανία της μόδαςτότε. Μου πήρε πολλά χρόνια πριν μπορέσω επιτέλους να αγκαλιάσω τη διαφορετικότητά μου και να φέρομαι καλά στον εαυτό μου. Ακόμα το προσπαθώ».

Η ΜακΦέρσον, πάντως, καταλήγει στη συνέντευξή της ότι νιώθει πολύ πιο υγιής και καλά σήμερα, στα 56 της, απ' όσο αισθανόταν στα 30 της, όταν μεσουρανουσε στο μόντελινγκ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ