ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ινδία: Το Ταζ Μαχάλ από σήμερα δέχεται ξανά επισκέπτες - Ήταν κλειστό για τρεις μήνες

Ινδία: Το Ταζ Μαχάλ από σήμερα δέχεται ξανά επισκέπτες - Ήταν κλειστό για τρεις μήνες
AP Photo/Gurinder Osan

Το εμβληματικότερο μνημείο της Ινδίας και ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα του κόσμου, το περίφημο Ταζ Μαχάλ, από σήμερα Δευτέρα θα ανοίξει ξανά στο κοινό μετά από τρίμηνη αναστολή της λειτουργίας του λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού

Όσοι θα επισκεφθούν το διάσημο μνημείο θα πρέπει να φορούν συνεχώς μάσκα, να τηρούν τις απαραίτητες κοινωνικές αποστάσεις και να μην αγγίζουν χωρίς γάντια τις γυαλιστερές μαρμάρινες επιφάνειές του.

Κάθε μέρα θα επιτρέπονται μόνο 5.000 τουρίστες, χωρισμένοι σε δύο ομάδες, αριθμός που δεν θυμίζει σε τίποτα τα πλήθη των 80.000 επισκεπτών την ημέρα που κατέκλυζαν προ κορωνοϊού το μνημείο. Το εντυπωσιακό αξιοθέατο στην πόλη Άγκρα χτίστηκε από τον αυτοκράτορα Σαχ Τζαχάν ως μαυσωλείο για τη σύζυγό του.

«Όλα τα προστατευόμενα από τις κεντρικές υπηρεσίες μνημεία και αξιοθέατα θα υπόκεινται σε πρωτόκολλα όπως απολύμανση, κοινωνική αποστασιοποίηση και άλλα υγειονομικά μέτρα», ανέφερε το υπουργείο Τουρισμού της χώρας σε ανάρτηση στο Twitter.

Οι αρχές ανοίγουν και πάλι το Ταζ Μαχάλ και άλλα μνημεία, όπως το ιστορικό Κόκκινο Οχυρό στο Νέο Δελχί, την ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ινδία αυξάνεται με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων τριών μηνών.

Χθες, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ημερησία αύξηση-ρεκόρ των νέων κρουσμάτων (24.850) και πάνω από 600 θανάτους, οδηγώντας τον συνολικό απολογισμό σε 673.165 περιστατικά.

Ωστόσο, η κυβέρνηση προχωρά σε άρση του lockdown στη χώρα του 1,3 δισεκατομμυρίου κατοίκων, καθώς ως τώρα είχε ως συνέπεια δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι να μείνουν άνεργοι και οι επιχειρήσεις να υποστούν μεγάλο πλήγμα.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ