ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τζόνι Ντεπ και Άμπερ Χερντ: Με μάσκες στο δικαστήριο - Οι αλληλοκατηγορίες συνεχίζονται

Τζόνι Ντεπ και Άμπερ Χερντ: Με μάσκες στο δικαστήριο - Οι αλληλοκατηγορίες συνεχίζονται
AP Photo/AP Photo

Ο αστέρας του Χόλιγουντ Τζόνι Ντεπ εμφανίστηκε με μάσκα στο δικαστήριο για την εκδίκαση της αγωγής που έχει καταθέσει εναντίον βρετανικής ταμπλόιντ για το δημοσίευμά της που υποστήριζε ότι κακοποιούσε σωματικά την πρώην σύζυγό του, την επίσης ηθοποιό Άμπερ Χερντ. Η Χερντ ήταν παρούσα και επίσης εμφανίστηκε με προστατευτική μάσκα. 

Ο 57χρονος ηθοποιός και πρωταγωνιστής των Πειρατών της Καραϊβικής κατέθεσε αγωγή εναντίον της εκδοτικής εταιρείας της Sun, της News Group Newspapers, και του διευθυντή της, Νταν Γούτον, για δυσφήμιση σχετικά με ένα δημοσίευμα που υπέγραφε ο Γούτον, τον Απρίλιο του 2018, το οποίο αποκαλούσε τον Ντεπ «αυτός που χτυπάει τη σύζυγό του».

Ο δικηγόρος του Ντεπ, Ντέιβιντ Σέρμπορν, ανέφερε σε γραπτή ανακοίνωσή του προς το Ανώτερο Δικαστήριο του Λονδίνου, όπου εμφανίστηκαν και οι δύο ηθοποιοί, ότι η υπόθεση για δυσφήμιση αφορά «το γνωστό ηθοποιό Τζόνι Ντεπ" και «ισχυρισμούς ότι κακοποίησε σοβαρά την πρώην σύζυγό του, Άμπερ Χερντ».

«Όχι μόνο μια φορά αλλά τουλάχιστον σε 14 διαφορετικές περιπτώσεις υποστηρίζεται ότι τη χτύπησε, προκαλώντας της σοβαρά τραύματα και ήταν τέτοια η βία ώστε η Χερντ να φοβάται για την ίδια της τη ζωή», σύμφωνα με την ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Χερντ έκανε για πρώτη φορά την καταγγελία αυτή το Μάιο του 2016 όταν εξασφάλισε περιοριστικά μέτρα εις βάρος του Ντεπ σε δικαστήριο του Λος Άντζελες, όπου εμφανίστηκε με μώλωπες στο πρόσωπο που είχαν προκληθεί σε ένα περιστατικό έξι ημέρες νωρίτερα.

«Υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις που δείχνουν ότι αυτό ήταν ένα κατασκευσμένο ψέμα από την κα Χερντ και τους φίλους της», σημείωσε ο Σέρμπορν.

Σε έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο η ομάδα του Ντεπ υποστήριξε επίσης ότι η Χερντ είχε ξεκινήσει μια σχέση με τον επικεφαλής της Tesla, Έλον Μασκ, στις αρχές του 2015, λίγο μετά το γάμο τους και ότι είχε συνάψει και τουλάχιστον μια εξωσυζυγική σχέση με συμπρωταγωνιστές της, εκ των οποίων κατονομάζεται ένας, ο Τζέιμς Φράνκο.

Η δίκη θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες, είπε ο δικαστής Άντριου Νίκολ. Ο Ντεπ κατέθεσε στην αρχή της δίκης και η Χερντ αναμένεται επίσης να καταθέσει.

Ο ηθοποιός φορούσε ένα σκούρο κοστούμι και γυαλιά και μιλούσε με βαθιά και καθαρή φωνή. Ο ηθοποιός ρωτήθηκε για τις απομαγνητοφωνήσεις από συζητήσεις και καυγάδες μεταξύ τους, που είχαν ηχογραφηθεί. «Έχω την τάση να μιλάω σιγά», είπε ο Ντεπ όταν ο δικηγόρος του τού υπενθύμισε την κακή ακουστική της δικαστικής αίθουσας λόγω της ξύλινης επένδυσης. Η Χερντ έφτασε στο δικαστήριο κρατήωντας από το χέρι την αδερφή της Γουίτνι και την δικηγόρο της Τζένιφερ Ρόμπινσον.

Οι συνήγοροι της Sun ανέφεραν σε γραπτή ανακοίνωσή τους κατά την έναρξη της δίκης: «Οι εναγόμενοι θα αποδείξουν ότι η περιγραφή του Ντεπ ως άνδρα που χτυπάει την σύζυγό του είναι απολύτως ακριβής και αληθινή».

Εκατέρωθεν κατηγορίες

«Είναι μια ναρκισσιστική κοινωνιοπαθητική (sociopath) προσωπικότητα», είπε ο Ντεπ για την Άμπερ Χερντ, υστερόβουλη, υπολογίστρια και συναισθηματικά ανέντιμη που τον παντρεύτηκε για να προχωρήσει στην καριέρα της. «Μόνο πολύ αργότερα κατάλαβα ότι είχε ένα συγκεκριμένο σχέδιο, δηλαδή να με παντρευτεί για να προχωρήσει η καριέρα της ή και να ωφεληθεί οικονομικά και ήξερε πώς να το επιτύχει», συνέχισε. «Για παράδειγμα, εκείνη την εποχή, μου είπε επανειλημμένα πόσο θαύμαζε τις ταινίες μου. Ωστόσο, αργότερα στη σχέση μας, παραδέχτηκε ότι δεν είχε δει ποτέ καμία από τις ταινίες μου. Ήξερε τι ήθελε και ήμουν ένας εύκολος στόχος».
«Είμαι πλέον πεπεισμένος ότι ήρθε στη ζωή μου για να μου πάρει ό, τι αξίζει, και μετά να καταστρέψει ό, τι απέμεινε».

Μεταξύ των ισχυρισμών του ήταν ότι η Άμπερ Χερντ του έκοψε το δάχτυλο, εκσφενδονίζοντας πάνω του ένα μπουκάλι βότκα κατά τη διάρκεια ενός περιστατικού στην Αυστραλία το 2015.

Είπε επίσης ότι δέχτηκε «λεκτικά επιθετική» σε μια ιδιωτική πτήση στα τέλη του 2014 ή στις αρχές του 2015 πριν αρχίσει «επανειλημμένα να με χτυπάει στο πρόσωπο». Καθώς ο Ντεπ έφευγε προς την τουαλέτα του αεροπλάνου, η Χερντ του επιτέθηκε ξανά, είπε στο δικαστήριο.

Αντίθετα, οι δικηγόροι της Χερντ περιέγραψαν τον Ντεπ ως έναν «κακοποιητή» που της είχε επιτεθεί επανειλημμένα όταν ήταν μεθυσμένος ή είχε κάνει χρήση ναρκωτικών.

Το ζευγάρι συναντήθηκε στα γυρίσματα της ταινίας του 2011 «The Rum Diary» (Μεθυσμένο Ημερολόγιο) και παντρεύτηκε τον Φεβρουάριο του 2015. Η Χερντ κατέθεσε αίτηση διαζυγίου μετά από 15 μήνες και λίγες ημέρες μετά εξασφάλισε περιοριστικά μέτρα εναντίον του Ντεπ. Τον έχει κατηγορήσει ότι στη διάρκεια της σχέσης τους την κακοποιούσε σωματικά, μια κατηγορία που ο ίδιος αρνείται.

Το διαζύγιο οριστικοποιήθηκε το 2017, όταν ήρθησαν τα περιοριστικά μέτρα και ο Ντεπ συμφώνησε να καταβάλει στην Χερντ επτά εκατομμύρια δολάρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ