ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ντέμι Λοβάτο: Πώς έσωσε τον εαυτό της από τους εθισμούς

Ντέμι Λοβάτο: Πώς έσωσε τον εαυτό της από τους εθισμούς
Joel C Ryan/Invision/AP

Το καλοκαίρι του 2018, η Ντέμι Λοβάτο νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο μετά από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Η ίδια, μιλάει σήμερα, μετά από αρκετό καιρό απομόνωσης, αποτοξίνωσης και περισυλλογής, για την περιπέτειά της με τους εθισμούς.  

Η Ντέμι Λοβάτο σε συνέντευξή της στο Bustle μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετώπισε σχετικά με την εικόνα του σώματός της και τον εθισμό της στα ναρκωτικά, από τα οποία θεωρεί πλέον ότι είναι καθαρή.

«Έβαζα ανθρώπους να με προσέχουν τα βράδια πριν από μία φωτογράφηση, ώστε να είμαι σίγουρη ότι δεν θα έτρωγα τίποτα και δεν θα ήμουν πρησμένη την επόμενη μέρα», είπε η ποπ σταρ. «Τώρα ζω σε έναν τελείως διαφορετικό κόσμο. Δεν προετοιμάζομαι για φωτογράφηση. Και μπορώ να φάω πρωινό».

Η Λοβάτο πιστώνει μέρος αυτής της υγιούς αλλαγής στο νέο της μάνατζερ.

«Στο παρελθόν προέβαλλα τα δικά μου ζητήματα εγκατάλειψης στους άλλους ανθρώπους, ειδικά σε ανδρικές φιγούρες, στις οποίες έψαχνα τη φιγούρα του πατέρα», είπε και πρόσθεσε ότι έπρεπε να σκεφτεί τι είδους σχέση θέλει με τον μάνατζερ της, αποσυνδέοντας την από εκείνη με τον πατέρα της.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στη θεραπεία απεξάρτησης που έκανε μετά την υπερβολική δόση ναρκωτικών το 2018, ενώ αποκάλυψε ότι είχε προγραμματίσει να κυκλοφορήσει το έβδομο της άλμπουμ και να περιοδεύσει εντός του 2020, κάτι το οποίο θα πάει πιο πίσω εξαιτίας της πανδημίας Covid-19.

Ωστόσο υποστήριξε ότι τελικά η καραντίνα, εξαιτίας του νέου κορονωϊού, έκανε καλό στην ίδια και τη σχέση της με τον ηθοποιό Μαξ Ίριχ. «Είναι πολύ συνηθισμένο για τους ανθρώπους, όταν συμβαίνει μία κρίση ή όταν παρατηρούν ότι γλιστρούν σε παλιά μοτίβα ή συμπεριφορές, να δουλεύουν με τον εαυτό τους. Έτσι, για να μπορέσω να τα βγάλω πέρα αυτήν την περίοδο, χωρίς να πάθω κρίση, δούλεψα με τον εαυτό μου, γιατί είχα πολύ χρόνο και ήταν κάτι το πολύ όμορφο», είπε.

Τέλος η ποπ σταρ είπε ότι ξέρει πια τι πραγματικά θέλει. «Θέλω μία καριέρα που δεν θα έχει σχέση με το σώμα μου. Θέλω να αφορά τη μουσική μου και τους στίχους μου και τα μηνύματα που θέλω να στείλω. Η μουσική μού έφερε τόσο μεγάλη χαρά όταν ήμουν νεότερη και έχασα αυτήν τη χαρά μέσα στη φασαρία της μουσικής βιομηχανίας. Ήταν άθλια. Και δεν θέλω ποτέ να είναι ξανά έτσι. Αυτό θέλω», τόνισε.

Παραλίγο να πεθάνει

Στις 24 Ιουλίου 2018, η Λοβάτο είχε μεταφερθεί εσπευσμένα σε νοσοκομείο, στο Λος Άντζελες, μετά από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Ο Μπράντον Τζόνσον, ο άνθρωπος ο οποίος πούλησε στην Λοβάτο τις ουσίες που την οδήγησαν στο νοσοκομείο ισχυρίστηκε ότι η Λοβάτο «γνώριζε τους κινδύνους» και «ήξερε με τι είχε να κάνει». Ο 26χρονος υποστήριξε ότι η Λοβάτο ήταν μια χαρά όση ώρα εκείνος βρισκόταν δίπλα της, το βράδυ πριν το περιστατικό υπερβολικής δόσης ναρκωτικών της τραγουδίστριας. «Η ουσία που της προμήθευσα είναι πολύ ισχυρότερη από αυτές που κυκλοφορούν στην αγορά. Η Ντέμι γνώριζε, ό,τι συνέβη είναι ένα ατυχές γεγονός. Αλλά το να υποθέτει κανείς ότι δεν νοιάστηκα για εκείνη είναι απολύτως γελοίο. Δεν είμαι εδώ για να βλάψω κανέναν. Με νοιάζει η Ντέμι, για μένα σημαίνει πολλά. Ό,τι έγινε, έγινε. Είναι μια ατυχία», είπε.

Ο Τζόνσον πρόσθεσε ότι πέρασε το βράδυ πριν την υπερβoλική δόση στο σπίτι της Λοβάτο. Εκεί βρέθηκε μετά από μήνυμά της στις 4 τα ξημερώματα. Ο Τζόνσον πούλησε στη Λοβάτο ναρκωτικά κατασκευασμένα στο Μεξικό και υποστηρίζει ότι έφυγε από το σπίτι της Λοβάτο στις οκτώ το πρωί αφού πρώτα την έβαλε για ύπνο και «εκείνη ήταν μια χαρά». Λίγες ώρες μετά η Λοβάτο μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες για υπερβολική δόση.

«Θέλω να ευχαριστήσω το Θεό που με κράτησε ζωντανή και καλά», έγραψε λίγο αργότερα η Λοβάτο στο Instagram, προσθέτοντας ότι θα είναι «πάντα ευγνώμων» για την υποστήριξη των θαυμαστών της. Η 26χρονη Αμερικανίδα απέδωσε το γεγονός ότι επέζησε στο προσωπικό του Ιατρικού Κέντρου Cedars Sinai του Λος Άντζελες, όπου νοσηλεύτηκε. Η τραγουδίστρια άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα εμφανιστεί σύντομα δημόσια. «Σήμερα χρειάζομαι χρόνο να επικεντρωθώ στην αποτοξίνωση και στη θεραπεία μου», είχε γράψει η ίδια ενημερώνοντας τους 70 εκατομμύρια ακολούθους της στο Instagram.

Η Λοβάτο που έγινε διάσημη από την παιδική της ηλικία με το Disney Channel, ομολόγησε ότι κατά το παρελθόν είχε προβλήματα εθισμού, κατάθλιψη και διατροφικές διαταραχές. Το 2012, αν και η τραγουδίστρια εμφανιζόταν στο ντοκιμαντέρ «Demi Lovato: Stay Strong», που παρακολουθούσε την αποθεραπεία της, έκανε επανειλημμένα χρήση κοκαΐνης και αναγκάστηκε να εισαχθεί σε κέντρο αποτοξίνωσης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Fabulous μίλησε τότε για τα ναρκωτικά και το αλκοόλ που πολλοί μάνατζερ και ιδιοκτήτες night club της προσέφεραν κατά τη διάρκεια των συναυλιών και των εμφανίσεών της. Ένας από τους λόγους που την έκανε να αφεθεί και να χαθεί στη σκοτεινή πλευρά του εαυτού της ήταν η έλλειψη αυτοπεποίθησης. Η Λοβάτο παραδέχτηκε ότι: «Είναι κάτι για το οποίο πάντα ήθελα να μιλήσω. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως είχα κατάθλιψη. Έβγαινα σε μία σκηνή με 18.000 άτομα από κάτω και μετά πήγαινα μόνη σε ένα κρύο δωμάτιο ξενοδοχείου. Κατέρρεα και χρειαζόμουν κάτι να αναπαράγει το συναίσθημα της ευφορίας».

Η τραγουδίστρια αποκάλυψε: «Οι παραγωγοί με κερνούσαν ναρκωτικά και αλκοόλ για να ξαναπάω και οι ιδιοκτήτες club το ίδιο για να με βλέπει ο κόσμος εκεί. Με 'έγλειφαν' και εγώ νόμιζα πως είναι φίλοι μου. Νόμιζα πως περνάω καλά. Η διασημότητα είναι επικίνδυνη. Κανείς δεν σου λέει 'όχι'. Ίσως γι αυτό τόσοι και τόσοι πεθαίνουν από υπερβολικές δόσεις. Θα μπορούσε άνετα να μου έχει συμβεί», είχε πει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ