ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Metallica: Πληροφορίες πως ίδρυσαν εταιρεία για την αγορά δικαιωμάτων τραγουδιών άλλων καλλιτεχνών

Metallica: Πληροφορίες πως ίδρυσαν εταιρεία για την αγορά δικαιωμάτων τραγουδιών άλλων καλλιτεχνών
ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ENNIO LEANZA

Οι Metallica και ο μάνατζερ τους Cliff Burnstein μαζί με άλλους επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων και ο πρώην τραπεζίτης της Morgan Stanley, Paul Donahue, φαίνεται πως ίδρυσαν εταιρεία η οποία θα κινηθεί άμεσα για την απόκτηση δικαιωμάτων τραγουδιών άλλων δημιουργών.

Σύμφωνα με το Variety, η εταιρεία θα ονομάζεται Worldwired Music IP Fund και τα αρχικά της κεφάλαια θα είναι μεταξύ των 300 έως 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το εγχείρημα θα περιλαμβάνει καταλόγους τραγουδιών ως μέρος του χαρτοφυλακίου του, το οποίο, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Variety, πιθανότατα δεν θα περιορίζεται μόνο σε κλασικούς καταλόγους της ροκ βιομηχανίας.

Ωστόσο, όπως σημειώνει το Variety, οι εκπρόσωποι της μπάντας αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν την είδηση.

Το νέο αυτό εγχείρημα έρχεται λίγο καιρό μετά τη δημιουργία της εταιρείας Hipgnosis Songs, που το προηγούμενο διάστημα έχει ξοδέψει 1 δισ. δολάρια για αγορά μουσικών καταλόγων από καλλιτέχνες όπως οι Timbaland, Dave Stewart, The-Dream, the Chainsmokers και πολλούς άλλους.

Η Hipgnosis δημιουργήθηκε από τον πρώην μάνατζερ των Elton John / Beyonce / Iron Maiden, Merck Mercuriadis.

Οι Metallica είναι ένα από τα πιο σημαντικά συγκροτήματα των τελευταίων 40 χρόνων και είναι επίσης και ένα από τα πιο οικονομικά επιτυχημένα. Σύμφωνα με της μετρήσεις της Pollstar που δημοσιεύθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο, το συγκρότημα έχει πουλήσει συνολικά 22,1 εκατομμύρια εισιτήρια και τα έσοδα από τις εμφανίσεις του φτάνουν τα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια από το 1982, χωρίς να υπολογίζονται τα έσοδα από τις πωλήσεις δίσκων και των άλλων δραστηριοτήτων της μπάντας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ