ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Dua Lipa: Η ανάρτηση για τη «Μεγάλη Αλβανία» και οι αντιδράσεις

Dua Lipa: Η ανάρτηση για τη «Μεγάλη Αλβανία» και οι αντιδράσεις
ΑΡ Photo

Σφοδρές αντιδράσεις και χιλιάδες σχόλια έχει προκαλέσει η εθνικιστική ανάρτηση που έκανε η διάσημη, αλβανικής καταγωγής τραγουδίστρια Dua Lipa στο Instagram.

Η Dua Lipa, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε ένα από τα βαριά χαρτιά της διεθνούς μουσικής βιομηχανίας, ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, αλλά και στο Τwitter, μια φωτογραφία με τη σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας», η οποία περιλαμβάνει τόσο σερβικά όσο και ελληνικά εδάφη.

Στη σημαία αναγράφεται και η λέξη «αυτόχθονες», ενώ ο χάρτης φτάνει μέχρι τη Θεσπρωτία και περιλαμβάνει και την Κέρκυρα.

Στη λεζάντα της ανάρτησής της η Dua Lipa γράφει: «Αυτόχθων, επίθετο (του κατοίκου ενός τόπου) ιθαγενής και όχι απόγονος μεταναστών ή αποίκων».

https://www.instagram.com/p/CC1bN9Wsx1a

Η σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας» εμφανίστηκε στις κερκίδες και κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων της Σερβίας και της Αλβανίας, το 2014, με συνέπεια να ξεσπάσουν πολύ σοβαρά επεισόδια μεταξύ των ποδοσφαιριστών και των φιλάθπων των δύο ομάδων. Πάνω σε αυτή βρίσκονται οι φωτογραφίες του ιδρυτή του αλβανικού κράτους, Ισμαήλ Κεμάλι, και του Αλβανού πολεμιστή Ίσα Μπολετίνι, πρωτοστάτη στον ανταρτοπόλεμο κατά της Σερβίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ