ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Βαρκελώνη: Κλείνουν πάλι οι κινηματογράφοι λόγω κορωνοϊού

Βαρκελώνη: Κλείνουν πάλι οι κινηματογράφοι λόγω κορωνοϊού
AP Photo/Emilio Morenatti

Μόλις ένα μήνα μετά την επανέναρξη της λειτουργίας τους, οι κινηματογράφοι στη Βαρκελώνη έκλεισαν και πάλι από το περασμένο Σάββατο, καθώς ο κορωνοϊός επελαύνει και προκειμένου να μην οδηγηθεί η Καταλονία σε συνολικό lockdown

Η Ισπανία, μια από τις χώρες που χτυπήθηκαν περισσότερο από τον κορωνοϊό, βρίσκεται αντιμέτωπη με το δεύτερου κύματος της πανδημίας του Covid-19.

Η Ισπανία κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων των τελευταίων δύο μηνών την περασμένη Πέμπτη, καθώς καταγράφηκαν 580 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με την Καταλονία και την Αραγονία να εμφανίζουν τα περισσότερα.

Η απόφαση αυτή, που έρχεται μετά από την ανάλογη των αρχών του Χονγκ Κονγκ, αλλά και της Νέας Υόρκης και του Λος Αντζελες, αφορά 267 κινηματογραφικές οθόνες σε 28 κινηματογράφους, που αντιστοιχούν στο 10% του συνόλου της Ισπανίας, της πέμπτης μεγαλύτερης κινηματογραφικής αγοράς στην Ευρώπη. Όπως είπε στο Variety ο Καμίλο Ταραζόν, Πρόδερος της Ενωσης Αιθουσαρχών της Καταλονίας:

«Το κλείσιμο των κινηματογράφων είναι μια καταστροφή. Στέλνει μηνύματα ότι οι κινηματογράφοι δεν είναι ασφαλείς, ενώ έχουν τηρήσει στο έπακρο τα μέτρα ασφαλείας που έχουν επιβληθεί, ενώ άλλες μορφές διασκέδασης που έχουν ρίσκο μετάδοσης όπως τα πάρτι στο δρόμο συνεχίζουν κανονικά. Επίσης οι διανομείς θα αποθαρρυνθούν και έτσι δεν θα κυκλοφορήσουν μεγαλύτερους τίτλους που είναι αναγκαίοι για να ανέβει το box office».

Την ίδια ώρα στη Μαδρίτη, ο Βασιλιάς Φίλιππος και η Βασίλισσα Λετίσια επισκέφθηκαν ένα multiplex και πέρασαν το βράδυ του Σαββάτου στον κινηματογράφο προκειμένου να δείξουν έμπρακτα τη στήριξή τους στους διανομείς και τους αιθουσάρχες της χώρας.

Την ίδια ώρα, την περασμένη Κυριακή οι παραλίες της Βαρκελόνης γέμισε από κόσμο που αψήφισε τις εκκλήσεις των καταλανικών αρχών στους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Καθώς αστυνομικοί έκαναν περιπολίες φορώντας μάσκες για να βεβαιώσουν ότι τηρούνται οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, η παραλία Barceloneta, πόλος έλξης για τους τουρίστες, έφθασε στα όρια χωρητικότητας και χρειάστηκε να κλείσει. Ο κόσμος σχημάτισε ουρές για να καταφέρει να μπει στην παραλία.

Νωρίτερα την Κυριακή, οι Αρχές προέτρεψαν περισσότερους από 96.000 κατοίκους τριών καταλανικών πόλεων να παραμείνουν στα σπίτια τους στο πλαίσιο υιοθέτησης σκληρότερης στάσης ενάντια στην κρίση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ