ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κιάνου Ριβς: Κάνει τον εαυτό του... κόμικ (pics)

Κιάνου Ριβς: Κάνει τον εαυτό του... κόμικ (pics)
AP Photo

Ο Κιάνου Ριβς ετοιμάζεται για το Matrix 4, αλλά στο μεταξύ έχει στα σκαριά και ένα ακόμα ενδιαφέρον πρότζεκτ: Μια σειρά από κόμιξ στα οποία πρωταγωνιστεί ο ίδιος

Στο Βερολίνο βρίσκεται ο Κιάνου Ριβς, κάνοντας τις τελευταίες πρόβες πριν από την (επαν)έναρξη των γυρισμάτων του «Matrix 4», αλλά όπως λέει ο ίδιος στην USA Today «πολύ συχνά είναι στο Skype» με τον Ματ Κιντ, με τον οποίο συγγράφει το «BRZRKR», ένα κόμικς σε 12 ιστορίες, η πρώτη των οποίων θα εκδοθεί στις 7 Οκτωβρίου από τις εκδόσεις Boom! Studios.

Με εικονογράφηση από τον Αλεσάντρο Βίτι, το γεμάτο δράση και με πολλή βία «BRZRKR» έχει στο επίκεντρό του έναν πολεμιστή –που μοιάζει πολύ με τον ίδιο τον ηθοποιό– ο οποίος βαδίζει εδώ και αιώνες σε ένα αιματοβαμμένο μονοπάτι σε όλον τον κόσμο. Στο υποτιθέμενο σήμερα ο Berzerker αναλαμβάνει διάφορες επικίνδυνες αποστολές για την κυβέρνηση των ΗΠΑ με αντάλλαγμα να μάθει την αλήθεια για το ποιος είναι.

«Αυτός ο χαρακτήρας γεννήθηκε πριν από 80.000 χρόνια, μισός άνθρωπος, ο πατέρας του είναι θεός του πολέμου. Είχα στο μυαλό μου αυτή την εικόνα ενός που, στο διάβα των αιώνων, πολεμάει λόγω της παρόρμησης του πατέρα του για βία», αλλά με το πάθος ενός άντρα «που είναι παγιδευμένος και προσπαθεί να βγάλει άκρη», εξηγεί ο Ριβς. Αν και κατά μία έννοια είναι αθάνατος «πρέπει επίσης και να κρύβεται. Οπότε, προσποιείται ότι πεθαίνει και μετά συνεχίζει» προσθέτει. Όταν τον συναντούν οι αναγνώστες, ο Berzerker «κρύβεται» στις ΗΠΑ και ήρθε σε συμφωνία με τις αρχές: «Του τύπου “θα πάω σε ορισμένες αποστολές για σας κι εσείς θα με βοηθήσετε να καταλάβω ποιος είμαι και πώς συνέβη αυτό και πιθανά πώς μπορώ να απαλλαγώ απ' αυτό”. Αλλά, βεβαίως, και οι δύο πλευρές έχουν απώτερα κίνητρα», λέει ο ηθοποιός.

Ο Berzerker έχει χιούμορ, είναι «ζεστός άνθρωπος», αλλά «κουρασμένος απ' τον κόσμο λόγω του παρελθόντος του». «Έχει δει πολλά» επισημαίνει και τονίζει ότι το κόμικς διερευνά θέματα όπως «τη φύση της βίας, την ηθική, τις ηθικές αρχές και το ποια πλευρά διαλέγεις».

Όσον αφορά την υπερβολική δόση βίας, τόσο ο Ριβς όσο και ο Κιντ «τη βρίσκουν» με την ωμότητα. «Είναι κάπως σαν “ναι, πιστεύω ότι θα ήταν διασκεδαστικό να τον βλέπεις να διαπερνά με τη γροθιά του το στήθος κάποιου ή να του ξεκολλάει ένα πλευρό ή να βγάζει ένα χέρι"», λέει ο Ριβς. «Οι πληγές του Berzerker μπορούν σε κάποιον βαθμό να επουλωθούν, οπότε είναι απολαυστικό να έχεις αυτού του τύπου τις εξωφρενικές επιπτώσεις και να εξακολουθείς να βάζεις τον χαρακτήρα σου να συνεχίζει με κάποιον τρόπο».

Ο 55χρονος Ριβς, τον οποίο θα δούμε στις οθόνες στις 28 Αυγούστου, στο «Bill & Ted Face the Music», θυμάται ότι μπήκε στον κόσμο των κόμικς σε ηλικία εννιά-δέκα χρονών. Τότε δεν είχε κανένα όνειρο να γράψει ή να εικονογραφήσει κόμικς. «Πιτσιρίκι, έλεγα “α, θα μ' άρεσε να παίξω τον Wolverine”», εξομολογείται. Σήμερα, «θά 'θελα να παίξω τον Berzerker», καταλήγει.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ