ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Όσκαρ 2016: Οι παράγοντες του Χόλιγουντ δείχνουν τα τρία φαβορί για το Βραβείo Kαλύτερης Ταινίας

Όσκαρ 2016: Οι παράγοντες του Χόλιγουντ δείχνουν τα τρία φαβορί για το Βραβείo Kαλύτερης Ταινίας

Καθώς η τελετή των βραβείων της Ακαδημίας Κινηματογράφου πλησιάζει και πριν συντονιστούμε με τα απαραίτητα για να την παρακολουθήσουμε σε ζωντανή μετάδοση από τα κανάλια Novacinema, ας ρίξουμε μια ματιά σε εκείνες τις ταινίες που παλεύουν για τη μεγάλη διάκριση της βραδιάς των Όσκαρ 2016, το βραβείο της Καλύτερης Ταινίας του 2015.

Με γνώμονα τις επιλογές των τριών σημαντικότερων Ενώσεων της βιομηχανίας του θεάματος, αυτές των Παραγωγών, Σκηνοθετών και Ηθοποιών, διακρίνουμε τρία μεγάλα φαβορί που παλεύουν καρέ μετά από καρέ για τη διάκριση στην 88η απονομή φέτος.

Η Ένωση Παραγωγών επιλέγει το Μεγάλο Σορτάρισμα

Με 7.000 μέλη οι επιλογές της Producers Guild φέρουν ιδιαίτερη βαρύτητα, ειδικά για την Καλύτερη ταινία της Χρονιάς, ένα βραβείο που ουσιαστικά δικαιώνει το σύνολο της παραγωγής μιας ταινίας. Επιπλέον, είναι η μόνη ψηφοφορία που χρησιμοποιεί τη διαδικασία του λεγόμενου preferential ballot όπως ακριβώς και η Ακαδημία οπότε είναι κοντά στα κριτήρια της μεγάλης νύχτας. Η επιλογή της Ένωσης Παραγωγών να αναδείξει το Μεγάλο Σορτάρισμα (The Big Short) δείχνει πολλά.

Η Ένωση Ηθοποιών επιλέγει το Spotlight

Eαν υπάρχει μια διάκριση με εξαιρετικά ουσιαστική σημειολογία για το ποιος είναι φαβορί από όσες δίνει συνολικά η Ένωση Ηθοποιών αυτή είναι εκείνη που αφορά την Καλύτερη Συνολική Διανομή (Εnsemble Cast). Tα 150.000 μέλη της Screen Actors Guild εντυπωσιάστηκαν, μάλλον εύλογα, από το λαμπερό cast της ταινίας του Tom McCarthy, Spotlight. Μικρή υποσημείωση που κάνει τη διαφορά. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, κάθε ταινία που ανακηρύχθηκε Καλύτερη στα Όσκαρ είχε προηγηθεί με υποψηφιότητα στα SAG για Καλύτερη Συνολική Διανομή οπότε στην 88η απονομή δύο ταινίες μοιάζουν φαβορί με τις ευλογίες της Ένωσης Ηθοποιών, τα The Big Short και Spotlight.

Η Ένωση Σκηνοθετών επιλέγει την Επιστροφή

Μετρώντας 16.000 μέλη η Ένωση Σκηνοθετών (Directors Guild) αποφάσισε να τιμήσει τον Alejandro G. Inarritu και την Επιστροφή του (The Revenant) με το βραβείο Σκηνοθεσίας αναδεικνύοντας τον ένα αδιαφιλονίκητο φαβορί για τα Όσκαρ 2016. Εάν μάλιστα η Επιστροφή κερδίσει και στην τελετή της Κυριακής που θα μεταδώσει σε ζωντανή μετάδοση αποκλειστικά η NOVACINEMA o Alejandro G. Inarritu θα γράψει ιστορία καθώς θα είναι ο ηγέτης μια ομάδας που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μετά το Birdman κερδίζει το μεγάλο τρόπαιο.

Ποιός θα είναι ο μεγάλος νικητής; Μπορείς να το ανακαλύψεις ζωντανά παρακολουθώντας τα κανάλια Novacinema που προβάλλουν σε αποκλειστικότητα την τελετή των βραβείων Oscar, την πιο λαμπρή γιορτή του κινηματογράφου την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου! Επίσης για τους συνδρομητές των καναλιών Novacinema η τελετή είναι διαθέσιμη στο Nova GO σε tablet, laptop ή smartphone τόσο live όσο και Οn Demand, και μάλιστα εντελώς δωρεάν

ΔΗΜΟΦΙΛΗ