ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Χάρι και Μέγκαν: Καταφεύγουν στη δικαιοσύνη για να προστατεύσουν τον γιο τους

Χάρι και Μέγκαν: Καταφεύγουν στη δικαιοσύνη για να προστατεύσουν τον γιο τους
AP Photo

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ, ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του, Μέγκαν Μαρκλ, άσκησαν αγωγή εναντίον παπαράτσι, στην οποία υποστηρίζουν ότι χρησιμοποίησαν drone και άλλες μεθόδους για να βγάλουν φωτογραφίες του γιου τους, Άρτσι-Χάρισον, ενώ βρίσκονταν στην αυλή του σπιτιού τους στο Λος Άντζελες, χωρίς άδεια.

Στην αγωγή αναφέρεται ότι οι φωτογράφοι, οι οποίοι δεν έχουν ταυτοποιηθεί, παραβίασαν τους νόμους περί ιδιωτικής ζωής της πολιτείας της Καλιφόρνια, όταν έστειλαν drone πάνω από το σπίτι του ζευγαριού για να φωτογραφήσουν την οικογένεια, ενώ τους κατηγόρησαν και ότι δημιουργούσαν τρύπες στον φράχτη του σπιτιού, προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε αυτό.

«Κάθε άτομο και μέλος της οικογένειας στην Καλιφόρνια, από το νόμο, έχει το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή μέσα στο σπίτι. Κανένα drone, ελικόπτερο ή τηλεφακός δεν μπορεί να το αφαιρέσει αυτό το δικαίωμα», δήλωσε ο δικηγόρος του ζευγαριού, Μάικλ Καμπ, σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post.

«Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ καταθέτουν αυτήν την αγωγή για να προστατεύσουν το δικαίωμα του γιου τους στην ιδιωτική ζωή στο σπίτι τους, χωρίς να εισβάλουν φωτογράφοι και να σταματήσουν εκείνους που επιδιώκουν να επωφεληθούν από αυτές τις παράνομες ενέργειες», κατέληξε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που Χάρι και Μέγκαν στρέφονται εναντίον του Τύπου, καθώς είχαν απόστειλε εξώδικα και σε ταμπλόιντ στη Βρετανία. Εξάλλου, ο λόγος που έφυγαν από την Αγγλία, ήταν ακριβώς αυτός: Να μπορούν να ζουν χωρίς να τους κυνηγά παντού ο Τύπος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ