ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Άμπερ Χερντ: Οι θαυμαστές του Τζόνι Ντεπ την αποδοκίμασαν έξω από το δικαστήριο (vid)

Άμπερ Χερντ: Οι θαυμαστές του Τζόνι Ντεπ την αποδοκίμασαν έξω από το δικαστήριο (vid)
ΑΡ Photo

Την τελευταία μέρα της εκδίκασης της μήνυσης του Τζόνι Ντεπ κατά της εφημερίδας The Sun, θαυμαστές του ηθοποιού γιούχαραν την πρώην σύζυγό του, Άμπερ Χερντ, έξω από το δικαστήριο. 

Μετά από τρεις εβδομάδες, κατά τις οποίες ακούστηκαν στο δικαστήριο απίστευτες καταγγελίες για την προσωπική ζωή του πρώην ζευγαριού, έπεσε η αυλαία της δίκης και πλέον αναμένεται η απόφαση. Ο Ντεπ είχε κάνει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση στη βρετανική ταμπλόιντ Sun, για δημοσίευμα που τον παρουσίαζε ως άνθρωπο που χτυπούσε την Χερντ κατά τη διάρκεια του γάμου τους, καθώς η βρετανική εφημερίδα είχε υιοθετήσει τους ισχυρισμούς της πρώην συζύγου του.

Η λήξη της διαδικασίας σημαδεύτηκε από τη φορτισμένη δήλωση της πρώην συζύγου του σταρ μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

«Ταξίδεψα στο Ηνωμένο Βασίλειο για να καταθέσω σε αυτή τη διαδικασία ως μάρτυρας και να βοηθήσω το δικαστήριο. Αφότου εξασφάλισα την εντολή περιοριστικών μέτρων το 2016 και οριστικοποίησα το διαζύγιό μας, ήταν επιθυμία μου να προχωρήσω στη ζωή μου. Δεν κατέθεσα εγώ αυτή τη μήνυση και, παρά τη σημασία της, θα προτιμούσα να μην βρίσκομαι στο δικαστήριο», δήλωσε η Άμπερ Χερντ στα σκαλιά του ανώτατου δικαστηρίου της Βρετανίας.

«Ήταν απίστευτα επώδυνο να ξαναζώ τη διάλυση της σχέσης μου, να αμφισβητούνται τα κίνητρα και η αλήθεια μου, να ακούγονται στο δικαστήριο οι πιο τραυματικές λεπτομέρειες της ζωής μου με τον Τζόνι και να μεταδίδονται παντού στον κόσμο. Επιμένω στην κατάθεσή μου στο δικαστήριο και εναποθέτω την πίστη μου στη βρετανική δικαιοσύνη. Παρόλο που δεν υπέβαλα αυτή τη μήνυση, γνωρίζω καλά πόσοι πολύτιμοι πόροι δαπανήθηκαν για αυτήν την νομική διαδικασία και θα χαρώ να δω αυτούς τους πόρους να επαναδιοχετεύονται σε πιο σημαντικά νομικά ζητήματα που ήδη έχουν καθυστερήσει εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Εκτιμώ την αφοσίωση, τη σκληρή δουλειά και την υποστήριξη της νομικής ομάδας υπεράσπισης, όπως και των δικηγόρων μου στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ», κατέληξε στη δήλωσή της η Χερντ, προτού ευχαριστήσει το προσωπικό του δικαστηρίου, την αστυνομία και του ανθρώπους που τη στήριξαν όλο αυτό το διάστημα με μηνύματα συμπαράστασης.

Όταν ολοκλήρωσε τις δηλώσεις της, τη γιούχαραν οι θαυμαστές του Τζόνι Ντεπ, οι οποίοι κάθε μέρα συγκεντρώνονταν έξω από το δικαστήριο.

Λίγο νωρίτερα, στην αγόρευσή του, ο δικηγόρος του Τζόνι Ντεπ αποκάλεσε παθολογική ψεύτρα την Χερντ και είπε ότι εκείνη ήταν ο θύτης και όχι το θύμα της κακοποίησης στη σχέση. «Από τα μεγαλύτερα μέχρι τα μικρότερα, η κ. Χερντ αποδείχθηκε απολύτως αναξιόπιστη μάρτυρας και, ειλικρινά, παθολογική ψεύτρα. Και δεν το λέω αυτό ελαφρά», είπε ο Ντέιβιντ Σέρμπορν στην αγόρευσή του.

«Το σημαντικό για τον κ. Ντεπ είναι να καθαρίσει το όνομά του από αυτoύς τους φρικτούς ισχυρισμούς, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει τα πάντα. Για εκείνον προφανώς τα πάντα είναι η φήμη του. Το θέμα δεν είναι τα χρήματα αλλά η δικαίωσή του», συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

Ο δικηγόρος του ηθοποιού είπε ακόμη ότι η Άμπερ Χερντ κατηγορεί όλους τους άλλους ότι λένε ψέματα. «Οι γιατροί, οι νοσοκόμες, οι αστυνομικοί λένε ψέματα», σημείωσε. «Μόνο η κ. Χερντ είναι σωστή πάντα», πρόσθεσε. Χαρακτήρισε «μαγικές» τις μελανιές που υποστηρίζει ότι είχε η Χερντ. «Εμφανίζονται μόνο όταν είναι μόνη της ή με φίλους αλλά ποτέ όταν είναι έξω ή όταν κάποιος άλλος την καταγράφει. Δεν πήγε στην αστυνομία ή το νοσοκομείο. Ο Ντεπ δεν είναι ο θύτης αλλά το θύμα ενδοοικογενειακής βίας», κατέληξε ο δικηγόρος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ