ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τα παλαιότερα εστιατόρια του κόσμου σε ένα χάρτη (pics)

Τα παλαιότερα εστιατόρια του κόσμου σε ένα χάρτη (pics)

Συχνά βλέπουμε παλιά εστιατόρια που συνεχίζουν να λειτουργούν, ποιό είναι, όμως, το παλαιότερο εστιατόριο σε (σχεδόν) κάθε χώρα; Η NetCredit σχεδίασε ένα χάρτη με σχετικές πληροφορίες για (σχεδόν) κάθε χώρα του κόσμου.

Εντυπωσιακά infographics που δημιούργησε προσφάτως η εταιρεία επιτρέπουν σε όσους αγαπούν την ιστορία και στους με διάθεση περιπέτειας γκουρμέ να περιδιαβούν το «The Oldest Restaurant in (Almost) Every Country».

Στο χάρτη μαθαίνουμε ότι το πιο παλιό μέρος όπου μπορεί να φάει κανείς στην Ελλάδα είναι «Η Παλιά Ταβέρνα των Ψαρρών», που άνοιξε το 1898 και σήμερα σερβίρει καλαμάρι.

03_The-Oldest-Restaurant-in-Almost-Every-Country_Europe.jpg
Source: NetCredit (Licensed under Creative Commons 4.0)

Και βλέπουμε ότι στο Μαρόκο το παλαιότερο εστιατόριο είναι το «Chez Dimitri», που ξεκίνησε να σερβίρει το 1928 και σήμερα προσφέρει, ανάμεσα στα άλλα πιάτα του, και μουσακά.

Πολλά από τα εστιατόρια στον χάρτη σερβίρουν παραδοσιακές συνταγές που άντεξαν στο χρόνο. Το παλαιότερο στον κόσμο –που εξακολουθεί να σερβίρει σήμερα– είναι το «St. Peter Stifts Kulinarium» στην Αυστρία. Άνοιξε την κουζίνα του το 803 και σήμερα ο επισκέπτης μπορεί να γευθεί εκεί βιενέζικο σνίτσελ και άλλα τοπικά κρέατα και τυριά.

01_The-Oldest-Restaurant-in-Almost-Every-Country_WorldMap.jpg
Source: NetCredit (Licensed under Creative Commons 4.0)

Παρότι στην Ευρώπη βρίσκονται τα 10 παλαιότερα εστιατόρια του κόσμου που λειτουργούν σήμερα, κάθε ήπειρος υπερηφανεύεται για τα δικά της.

Το «El M'Rabet» άνοιξε στην Τυνησία το 1630 και είναι το παλαιότερο ρεστοράν στην Αφρική. Οι επισκέπτες στην Κολομβία μπορούν στο «La Puerta Falsa» να φάνε ταμάλες στο παλαιότερο φαγάδικο της Νότια Αμερικής (άνοιξε το 1858).

07_The-Oldest-Restaurant-in-Almost-Every-Country_RestofAsiaOceania.jpg
Source: NetCredit (Licensed under Creative Commons 4.0)

Έχοντας ιδρυθεί το 1153, το «Ma Yu Ching’s Bucket Chicken House» στην Κίνα χρησιμοποιεί συνταγές που από γενιά σε γενιά ξεκίνησαν από τον αρχικό ιδιοκτήτη, τον Μα Γιου Τσινγκ, και έφτασαν ως τις μέρες μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ