ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Επ' αόριστον κλειστά τα σινεμά της Νέας Υόρκης με εντολή Κουόμο

Επ' αόριστον κλειστά τα σινεμά της Νέας Υόρκης με εντολή Κουόμο
ΑΡ Photo

Επιχειρήσεις ανοίγουν σταδιακά στην πολιτεία και στην πόλη της Νέας Υόρκης, όχι όμως και οι κινηματογράφοι και ο κυβερνήτης, Άντριου Κουόμο, εξήγησε το γιατί, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε τη Δευτέρα, 17 Αυγούστου.

«Το θέμα είναι το επίπεδο του ρίσκου. Εάν κοιτάξετε τα στατιστικά, ξεκινήσαμε με τις πιο απαραίτητες επιχειρήσεις που έχουν το μικρότερο ρίσκο. Κι από εκεί προχωρήσαμε σταδιακά ως τις λιγότερο απαραίτητες επιχειρήσεις με το μέγιστο ρίσκο μετάδοσης του ιού μεταξύ των παριστάμενων», είπε ο Κουόμο. Και συνέχισε:

«Είμαι σίγουρος ότι πολύς κόσμος θα πει, "δεν μπορώ να ζήσω χωρίς να πηγαίνω σινεμά". Αλλά στην κλίμακα επικινδυνότητας μια κινηματογραφική αίθουσα είναι λιγότερο απαραίτητη και περισσότερο επικίνδυνη. Προϋποθέτει ανθρώπινο συγχρωτισμό. Έχει ένα σύστημα εξαερισμού. Κάθεσαι εκεί για πολλή ώρα. Ακόμα κι αν η αίθουσα λειτουργεί στο 50% της χωρητικότητάς της, με ένα ή δύο καθίσματα κενά μεταξύ των θεατών, υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης και οι κινηματογραφικές αίθουσες δεν είναι τόσο ψηλά στη λίστα αναγκαιότητας».

Συνεπώς, οι κινηματογράφοι της Νέας Υόρκης αλλά και του Λος Άντζελες θα παραμείνουν κλειστοί χωρίς να μπορεί αυτή τη στιγμή να προβλεφθεί πότε θα ανοίξουν ξανά.

Από την Πέμπτη και την Παρασκευή, ανοίγουν σταδιακά κινηματογραφικές αίθουσες, αλυσίδες (όπως τα AMC) ή μεμονωμένες, σε διάφορες πολιτείες της Αμερικής, με την πρόβλεψη να λειτουργήσει η αγορά κατά το 67%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ