ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι ταινίες της εβδομάδας 20/08 - 26/08 (trailers)

Οι ταινίες της εβδομάδας 20/08 - 26/08 (trailers)
Imdb

Αρκετές ταινίες βγαίνουν κι αυτήν την εβδομάδα στους κινηματογράφους, με κάποιες πρεμιέρες και μερικές επανεκδόσεις.

Το Μίσος (La Haine), Ματιέ Κασοβίτς

Ο Αμπντέλ, wasted youth στις αραβικές συνοικίες του Παρισιού, τραυματίζεται σε μια συμπλοκή, κατά την οποία ένας αστυνομικός χάνει το όπλο του. Ο κολλητός του ορκίζεται ότι αν ο Αμπντέλ πεθάνει, θα βρει τον αστυνομικό και θα του επιστρέψει το όπλο του, σκοτώνοντάς τον. Μια ταινία που σημάδεψε το ευρωπαϊκό σινεμά της δεκαετίας του '90.

Καπόνε (Capone), Τζος Τρανκ

Έχοντας υπάρξει ο πιο αδίστακτος επιχειρηματίας και λαθρέμπορος του Σικάγο, ο Αλφόνς Καπόνε (γνωστός ως Αλ Καπόνε) ήταν ο πιο ισχυρός και διαβόητος μαφιόζος της Αμερικής. Η ταινία επικεντρώνεται στα τελευταία χρόνια της ζωής του, όπου έπειτα από σχεδόν δέκα χρόνια φυλάκισης, ο θρυλικός γκάνγκστερ παραφρονεί, καθώς οι μνήμες από το βίαιο παρελθόν του επιστρέφουν για να τον στοιχειώσουν. Ο Τομ Χάρντι υποδύεται τον Αλ Καπόνε.

Μαντάμ Κιουρί: Η Γυναίκα που Aλλαξε τον Κόσμο (Radioactive), Μαρζάν Σατραπί

Παρίσι, 1893. Η Μαρί γνωρίζει τον συνάδελφο επιστήμονα Πιερ Κιουρί, και η γνωριμία καταλήγει σε γάμο. Οι δυο τους μεγαλώνουν δύο κόρες, και ενώνουν τις γνώσεις τους, με κίνδυνο της ζωής τους, για να αλλάξουν για πάντα το πρόσωπο της επιστήμης.

Κάνε Παιδιά να Δεις Καλό (Figli), Τζουζέπε Μπονίτο

Η Σάρα και ο Νίκολα είναι παντρεμένοι και ερωτευμένοι. Έχουν μια εξάχρονη κόρη και μέχρι στιγμής, μια ήρεμη ζωή. Η οικογένεια τους μεγαλώνει και η γέννηση του δεύτερου τους παιδιού γρήγορα θα φέρει τα πάνω - κάτω και θα διαταράξει την οικογενειακή τους ισορροπία. Η αγάπη τους φυσικά πολλαπλασιάζεται, αλλά μαζί κι η κούραση τους. Εγωιστές παππούδες και γιαγιάδες, φίλοι στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού και απίθανες baby sitter μετατρέπουν την καθημερινότητα του ζευγαριού σε κόλαση. Θα καταφέρουν η Σάρα και ο Νίκολα να μείνουν ενωμένοι;

6.5 Εκτός Ελέγχου (Just 6.5), Σαΐντ Ρουσταΐ

Στο Ιράν σήμερα η κατοχή ναρκωτικών ουσιών τιμωρείται με τη θανατική ποινή. Παρ΄όλα αυτά σε μια χώρα 80 εκατομμυρίων υπάρχουν 6.5 εκατομμύρια χρήστες ναρκωτικών. Ποιος προμηθεύει αυτούς τους χρήστες; Aκολουθούμε τον ντετέκτιβ Σαμάντ (Πείμαν Μοάντι) ο οποίος αναμετριέται σε μια σκληρή μάχη με έναν πανίσχυρο μεγαλέμπορο (Ναβίντ Μοχαμαντζαντέχ). Η φυλάκισή του όμως είναι μόνο η αρχή. Μια τεράστια κινηματογραφική επιτυχία στη χώρα της, η ταινία είναι μια καταιγιστική αστυνομική ταινία δράσης αντάξια του Χόλιγουντ, η οποία μας προσφέρει παράλληλα μια ξεκάθαρη ματιά στη λειτουργία των συστημάτων εξουσίας της Τεχεράνης, καθώς και όλους τους τρόπους με τους οποίους τα συστήματα αυτά δεν λειτουργούν.

Παιχνίδια Φωτιάς (Joueurs), Μαρί Μονζ

Η συνάντηση με τον Aμπελ, φέρνει τα πάνω, κάτω στη ζωή της Eλα. Η ακατανίκητη έλξη της για αυτόν τον τυχοδιώκτη εραστή, κάνει την Eλα να ανακαλύψει τον κοσμοπολίτικο υπόκοσμο των παράνομων παιχνιδιων του Παρισιού, όπου η αδρεναλίνη και το χρήμα είναι οι υπέρτατες αξίες. Η δική τους ιστορία αγάπης ξεκινάει σαν ένα απλό στοίχημα, για να μετατραπεί σε αχόρταγο πάθος.

Να Ζει Κανείς ή να Μη Ζει; (To Be or not to Be), Ερνστ Λιούμπιτς

Τον Αύγουστο του 1939, τις παραμονές της εισβολής των Γερμανών στην Πολωνία δυο ηθοποιοί η Mαρία Τούρα (Κάρολ Λόμπαρντ) και ο σύζυγός Tζόζεφ (Τζακ Μπένι) κάνουν πρόβες με τον θίασό τους στη Bαρσοβία για να ανεβάσουν μια αντιπολεμική σάτιρα με τίτλο «Γκεστάπο». Οι τοπικές αρχές όμως απαγορεύουν τελευταία στιγμή την παράσταση με τον φόβο μήπως προσβάλουν τον Xίτλερ. Ως εναλλακτική ο θίασος ανεβάζει τελικά τον «Aμλετ» του Σαίξπηρ. Κατά την διάρκεια της παράστασης κι ενώ ο Τζοζεφ ερμηνεύει τον γνωστό μονόλογο του Aμλετ, η Mαρία φλερτάρει με τον εμφανίσιμο υπολοχαγό Στανισλάβ (Ρόμπερτ Στακ). Όταν τελικά ξεσπάει ο πόλεμος οι τρεις πρωταγωνιστές εμπλέκονται σε ένα κατασκοπικό παιχνίδι με αποστολή να αποτρέψουν μια προδοσία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ