ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Βαν Μόρισον: Οι συναυλίες με κοινωνική αποστασιοποίηση είναι «ψευδο-επιστήμη»

Βαν Μόρισον: Οι συναυλίες με κοινωνική αποστασιοποίηση είναι «ψευδο-επιστήμη»
ΑΡ Photo

Ο διάσημος μουσικός της τζαζ και μπλουζ μουσικής Βαν Μόρισον κάλεσε τους συναδέλφους του μουσικούς να «ξεσηκωθούν και να αγωνιστούν» κατά της «ψευδο-επιστήμης» των συναυλιών που διεξάγονται με μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Ο τραγουδιστής, συνθέτης και δισκογραφικός παραγωγός αναμένεται να είναι το πρώτο όνομα σε μία σειρά από ζωντανές συναυλίες στη The Virgin Money Unity Arena στο Newcastle Racecourse και στο Electric Ballroom, στο Κάμντεν της Αγγλίας, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, οι οποίες θα γίνουν με τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ωστόσο, σε μια ανάρτηση/ανοιχτή επιστολή προς τους θαυμαστές του, με τίτλο «Save Live Music» την οποία δημοσίευσε στον ιστότοπό του, ο 74χρονος Μόρισον επέκρινε την ιδέα.

«Όπως γνωρίζετε, κάνουμε συναυλίες με κοινωνική απόσταση», έγραψε ο τραγουδιστής από τη Βόρεια Ιρλανδία. «Αυτό δεν είναι ένδειξη συμμόρφωσης ή αποδοχής της τρέχουσας κατάστασης, το κάνω για να αρχίσει και πάλι να δουλεύει το συγκρότημά μου και να ξεφύγω από τη μελαγχολία», προσέθεσε.

«Αυτή δεν είναι επίσης η απάντηση για να προχωρήσουμε μπροστά. Πρέπει να παίζουμε μπροστά σε κοινό με πλήρη χωρητικότητα», ανέφερε και κάλεσε τους συναδέλφους του τραγουδιστές, μουσικούς, στιχουργούς, παραγωγούς και άλλους στη μουσική βιομηχανία να παλέψουν μαζί του για να το επιτύχουν.

Κάλεσε επίσης τους μουσικούς και τους θαυμαστές να «πολεμήσουν την ψευδο-επιστήμη» των εκδηλώσεων με κοινωνική αποστασιοποίηση.

«Ο Σερ Άντριου Λόιντ Γουέμπερ κι εγώ φαίνεται να είμαστε οι μοναδικοί άνθρωποι στη μουσική βιομηχανία που προσπαθούμε να την επαναφέρουμε και να λειτουργήσει ξανά», καταλήγει προσθέτοντας ότι «δεν είναι οικονομικά βιώσιμο να κάνεις συναυλίες με κοινωνική απόστασιοποίηση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ