ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

H Τζαβίσια Λέσλι είναι η πρώτη μαύρη Batwoman

H Τζαβίσια Λέσλι είναι η πρώτη μαύρη Batwoman
ΑΡ Photo

Σε μία εποχή που το κίνημα Black Lives Matter είναι τόσο ισχυρό, έχει ιδιαίτερη αξία και σημασία η επιλογή της Τζαβίσια Λέσλι για το ρόλο της Batwoman, στη δεύτερη σεζόν της ομώνυμης σειράς του τηλεοπτικού δικτύου CW.

Η 33χρονη Τζαβίσια Λέσλι, η οποία, όπως ανακοινώθηκε τον Ιούλιο, θα αντικαταστήσει τη Ρούμπι Ρόουζ στη σειρά, είναι η πρώτη μαύρη ηθοποιός που υποδύεται την Batwoman.

Η Λέσλι δηλώνει θαυμάστρια του Batman και αποκάλυψε ότι ως παιδί αναγνώρισε ως θετική εικόνα την Catwoman που ενσάρκωσε η Έρθα Κιτ.

«Αλλά θαυμάζω την Έρθα Κιτ ακόμη και εκτός υποκριτικής», είπε ανέφερε σε δηλώσεις της. «Την αγαπώ για τον ακτιβισμό της και το γεγονός ότι χρησιμοποίησε την τέχνη της για τον ακτιβισμό, και για τη νοοτροπία της γενικά -για τα πράγματα που έλεγε και πόσο δυναμικά ήταν, και τη δύναμη που είχε ως γυναίκα», προσέθεσε.

Όταν η Λέσλι έφτασε στο Λος Άντζελες από το Μέριλαντ το 2012 (γεννήθηκε στο Άουσμπουργκ της Γερμανίας σε οικογένεια στρατιωτικών) η μελλοντική της μάνατζερ τη ρώτησε: «μοντέλο ή υποκριτική;». Η Λέσλι την κοίταξε και της είπε: «Είμαι οτιδήποτε θέλεις να είμαι».

Με συμμετοχές στις σειρές «The Family Business» και «God Friended Me», η πρόταση για τη Batwoman τής έγινε την περίοδο του αποκλεισμού λόγω της πανδημίας.

Όσον αφορά τη φυσική κατάσταση που απαιτείται για να υποδυθεί μία υπερηρωίδα, η ηθοποιός είπε σε συνέντευξή της στο THR ότι είναι πολύ δραστήρια στην προσωπική της ζωή. «Κάνω Μιουάι Τάι, κάνω γυμναστική, κάνω τρέξιμο, οπότε τα γυρίσματα θα είναι σαν βρίσκομαι στην παιδική χαρά κάθε μέρα».

Η ευκαιρία να προσθέσει τη δική της προσέγγιση στη σειρά Batwoman, τα γυρίσματα της οποίας θα αρχίσουν το επόμενο διάστημα, την έχει ενθουσιάσει.

«Δεν υπάρχουν πολλές ηθοποιοί που έχουν αυτή την ευκαιρία να επιλεχθούν για έναν ρόλο σε έναν κόσμο που μπορείς να συνεχίσεις να αναπτύσσεις και να επεκτείνεις για μια δεκαετία» τόνισε, προσθέτοντας ότι είναι πιθανόν να ενσαρκώνει για πολλά χρόνια τη Batwoman. «Αυτή είναι μια υπέροχη αρχή για αυτό που είμαι σίγουρη ότι θα είναι ένα πολύ μακρύ ταξίδι», κατέληξε.

Σύμφωνα με το Variety, η Λέσλι θα εμφανιστεί ως Ryan Wilder (νέος χαρακτήρας που θα παρουσιαστεί στη σειρά), η οποία περιγράφεται ως «συμπαθητική, ακατάστατη και ατίθαση».

«Αυτό που μου αρέσει στη DC, αυτό που μου αρέσει στη WB, αυτό που μου αρέσει στον Γκρεγκ Μπερλάντι (ο παραγωγός της σειράς) είναι ότι παρουσιάζουν αυτούς τους εμβληματικούς χαρακτήρες και έχουν κάνει αυτήν την καταπληκτική δουλειά για να προβάλουν τόσες πολλές διαφορετικές εθνικότητες και μορφές και σωματότυπους, στοιχεία που δεν ήταν τόσο συνηθισμένα όταν ήμασταν παιδιά. Μας έδειξαν ότι μπορείς να είσαι ο,τιδήποτε, ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματός σου», είπε η ηθοποιός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ