ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

61ο ΦΚΘ: Οι πολύχρωμες αφίσες του είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας για τον κινηματογράφο

61ο ΦΚΘ: Οι πολύχρωμες αφίσες του είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας για τον κινηματογράφο

Το 61ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί από τις 5 ως τις 15 Νοεμβρίου 2020, και οι αφίσες του, που βγήκαν στη δημοσιότητα, είναι πυξίδες που προσπαθούν να δείξουν το δρόμο, σ' αυτήν την περίεργη εποχή που ζούμε.

Τις αφίσες υπογράφει ο Βάσκος illustrator Λουίς Μαθόν. «Μια πυξίδα, πολλά χρώματα, καμία κατεύθυνση», είναι το σκεπτικό τους. «Επιστρέφουμε στα βασικά, στις σταθερές που χάσαμε τον τελευταίο καιρό. Επικαλούμαστε τον παιδικό μας εαυτό που μας θυμίζει τη μεγαλύτερη εσωτερική μας ανάγκη για μια εποχή πιο ξέγνοιαστη. Αναζητούμε νέο πλοηγό το σινεμά. Οι ταινίες δείχνουν ζωτικά σημεία του ανθρώπινου ορίζοντα, δείχνουν όσα μας φέρνουν πραγματικά κοντά. Μάς προτείνουν καινούριους τρόπους να βλέπουμε τα πράγματα μέσα από κινηματογραφικές στιγμές, μέσα από την διαρκώς εναλλασσόμενη εμπειρία της θέασης, καθώς βρισκόμαστε σε συνεχή αναζήτηση προσανατολισμού για το αύριο»...

Ο Λουίς Μαθόν είναι illustrator και animator. Έχει γεννηθεί στη Χώρα των Βάσκων και ζει στη Βαρκελώνη. Για τα έργα του χρησιμοποιεί τόσο ψηφιακά μέσα, όσο και σχεδίαση στο χέρι. Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ξένα μέσα ενημέρωσης (The New York Times, The New Yorker, Vogue), καθώς και με το βρετανικό κινηματογραφικό περιοδικό Little White Lies, το οποίο συνεργάζεται με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Το 61ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 5 έως 15 Νοεμβρίου. Οι διοργανωτές προσπαθούν να χτίσουν ένα υβριδικό μοντέλο για προβολές και δράσεις σε αίθουσες, στο διαδίκτυο και στο δημόσιο χώρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ