Ζεράρ Ντεπαρτιέ: Βαφτίστηκε ορθόδοξος σε εκκλησία στο Παρίσι (pics)
Ανανεώθηκε:
Ο Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρτιέ βαπτίστηκε ορθόδοξος, στην εκκλησία Alexander Nevsky στο ιστορικό κέντρο του Παρισιού και το «παρών» στην τελετή έδωσαν περίπου 30 άτομα.
Εκπρόσωποι του ναού επιβεβαίωσαν την είδηση και ένας από τους κληρικούς είπε ότι η απόφαση αυτή του ηθοποιού ήταν απροσδόκητη, αλλά ένα πολύ ευχάριστο γεγονός.
Δεν αποκάλυψε, παρόλα αυτά, το όνομα που πήρε ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ, όπως αναφέρει το πρακτορείο TASS.
Σύμφωνα με τον ίδιο τον ηθοποιό, ήταν οι «δεσμοί του με τους ορθόδοξους κληρικούς» και η «αγάπη του για την Ορθόδοξη Λειτουργία» που τον έκαναν να πάρει την απόφαση να γίνει χριστιανός ορθόδοξος.
Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ αποφάσισε να αποκτήσει τη ρωσική υπηκοότητα προκειμένου να αποφύγει τη μεγάλη φορολογία στα υψηλά εισοδήματα, την οποία επέβαλε η Γαλλία.
Το 2013, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε τα απαραίτητα έγγραφα ώστε ο Γάλλος ηθοποιός να γίνει πολίτης της Ρωσίας.

Γιατί παραιτήθηκε ο ορκωτός λογιστής του ΟΠΕΚΕΠΕ - Διευκρινίσεις από την ΑΑΔΕ
11:24
Η Ρωσία εκτόξευσε 293 drones, 18 πυραύλους κατά της Ουκρανίας, λέει το Κίεβο
11:18
Διήμερη εθελοντική αιμοδοσία στο Σύνταγμα στις 19 και 20 Ιανουαρίου
11:16
Πηγές ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ζητά την κατάθεση της επιστολής παραίτησης των Ορκωτών Ελεγκτών
11:16