ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Όσκαρ 2016: Τα εφαρμοσμένα μαθηματικά έβγαλαν ήδη τους νικητές

Όσκαρ 2016: Τα εφαρμοσμένα μαθηματικά έβγαλαν ήδη τους νικητές

Ο απόφοιτος του Χάρβαρντ Βen Zauzmer πιστεύει στην ανθρώπινη κρίση, κυρίως όμως ορκίζεται στη στατιστική και την επιστήμη των αριθμών. Εδώ και πέντε χρόνια ο μαθηματικός και προφανώς σινεφίλ, χρησιμοποιεί το δικό του μαθηματικό μοντέλο για να προβλέψει τους νικητές. Το Hollywood Reporter δημοσίευσε τους νικητές της βραδιάς σύμφωνα με τον Zauzmer για τα Όσκαρ 2016.

Στο παρελθόν, ισχυρίστηκε ο Zauzmer, κατάφερε να προβλέωει με ακρίβεια περίπου το 75% των αποτελεσμάτων. Είτε είστε θιασώτης του στοιχήματος, είτε απλά ορκίζεστε στα νούμερα και τους υπολογισμούς όπως ο ίδιος, αυτοί είναι οι νικητές της βραδιάς όπως προκύπτουν από τα εφαρμοσμένα μαθηματικά και τη μεθοδολογία ενός άντρα που πιστεύει στην ένδομη τέχνη και τις πιθανότητες, κυρίως όμως ορκίζεται στους αριθμούς.

Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας

Η Επιστροφή είναι το φαβορί, όχι όμως χωρίς αντίπαλο με ποσοστό επιτυχίας ένα ισχνό 51,5%. Γιατί; Νίκησε στα BAFTA, νίκησε στο Σωματείο Σκηνοθετών, κέρδισε Χρυσή Σφαίρα, συγκέντρωσε 12 υποψηφιότητες όμως... δεν κέρδισε στα SAG, δεν εκτιμήθηκε από το την Ένωση Παραγωγών και δεν κέρδισε υποψηφιότητα για σενάριο. Πολύ σπάνια η Καλύτερη Ταινία της βραδιάς δεν συνοδευόταν από υποψηφιότητα στο σενάριο ή μάλλον ποτέ σχολιάζει ο Zauzmer. Το Spotlight από την άλλη, δικαιώνεται κάθε μέρα και περισσότερο...

Zauzmer20201620Odds20Picture embed

Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας

Ο Ινιάριτου θα είναι ο νικητής, είτε η Επιστροφή κερδίσει άλλο αγαλματίδιο, είτε όχι. Ο λόγος η νίκη του στα βραβεία της Ένωσης Σκηνοθετών Αμερικής. Μόνο τέσσερις φορές στην ιστορία του θερμού ο σκηνοθέτης που νίκησε στα βραβεία της Ένωσης και διεκδικούσε και το Όσκαρ Σκηνοθεσίας δεν κέρδισε. Ένα 78,3% είναι δικό του.

Zauzmer20201620Odds20Director embed

Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου

Με πιθανότητες επιτυχίας 91,2 % ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο θα σηκώσει επιτέλους το πρώτο του Όσκαρ λέει η επιστήμη. Γιατί; Έχει κερδίσει τα βραβεία ερμηνείας παντού!

Zauzmer20201620Odds20Actor embed

Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου

Η Μπρι Λάρσον είναι ο ΝτιΚάπριο στις γυναίκες. Οι λόγοι; Ό,τι προπαραναφέρθηκε. Έχει σαρώσει παντού. Ποσοστό επιτυχίας 92% παρακαλώ.

Zauzmer20201620Odds20Actress embed

Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου

Επικίνδυνη ισορροπία ανάμεσα σε δύο νικητές προηγούμενων βραβεύσεων. Από τη μία ο Συλβέστερ Σταλόνε έχει κερδίσει Χρυσή Σφαίρα, από την άλλη ο Μαρκ Ράιλανς σήκωσε το BAFTA. Mε 27,7% ο πρώτος και 25,8% πιθανότητες ο δεύτερος θα είναι μια μάχη για γερά νεύρα.

Zauzmer20201620Odds Supporting20Actor embed

Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου

Ο κακός χαμός που μπερδεύει και το πιο μαθηματικό μυαλό προκύπτει ανάμεσα στις Αλίσια Βικάντερ και Κέιτ Γουίνσλετ γιατί η πρώτη κέρδισε το βραβείο του Σωματείου Ηθοποιών αλλά και των Κριτικών ενώ η δεύτερη πήρε και Χρυσή Σφαίρα και BAFTA. Επιπλέον η Βικάντερ ήταν υποψήφια για ερμηνεία Α' Γυναικείου Ρόλου σε Χρυσές Σφαίρες και BAFTA αλλά και για Β' Γυναικείο Ρόλο για την ερμηνεία της στο Απο Μηχανής. Οπότε τα μαθηματικά δίνουν 36,2 % πιθανότητες για νίκη στη newcomer και 23,5 % στη βετεράνο.

Zauzmer20201620Odds Supporting20Actress embed

Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου

Εαν δεν κερδίσει το βραβείο Καλύτερης Ταινίας, το Spotlight έχει 93% πιθανότητες να πάρει το αγαλματίδιο για το σενάριο του αφού έχει ήδη τιμηθεί από την Ένωση Συγγραφέων Αμερικής, τα BAFTA αλλά και τους κριτικούς.

Zauzmer20201620Odds20Original20Screenplay embed

Κατηγορία Διασκευασμένου Σεναρίου

Το Μεγάλο Σορτάρισμα είναι το Spotlight σε αυτή την κατηγορία με ένα 89,7 %.

Zauzmer20201620Odds20Adapted20Screenplay embed

Στις υπόλοιπες κατηγορίες

Τα Amy, ο Γιος του Σαούλ και τα Μυαλά που Κουβαλάς μοιάζουν αδιαμφισβήτητα φαβορί με ή χωρίς τα εφαρμοσμένα μαθηματικά να επιβεβαιώνουν τη δυναμική τους.

Zauzmer20201620Odds20Documentary embed
Zauzmer20201620Odds20Animated embed
Zauzmer20201620Odds20Foreign embed

Ολόκληρη η ανάλυση εδώ

Μπορείς να ανακαλύψεις ζωντανά την επιβεβαίωση ή όχι, παρακολουθώντας τα κανάλια Novacinema που προβάλλουν σε αποκλειστικότητα την τελετή των βραβείων Oscar απόψε. Επίσης για τους συνδρομητές των καναλιών Novacinema η τελετή είναι διαθέσιμη στο Nova GO σε tablet, laptop ή smartphone τόσο live όσο και Οn Demand, και μάλιστα εντελώς δωρεάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ