ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Όσκαρ 2016: Μπρι Λάρσον, από την αφάνεια σε φαβορί της βραδιάς

Όσκαρ 2016: Μπρι Λάρσον, από την αφάνεια σε φαβορί της βραδιάς
Austin Hargrave for The Hollywood Reporter

Τα γραφεία στοιχημάτων επιμένουν, η Μπρι Λάρσον είναι σχεδόν ήδη η νικήτρια του φετινού Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου καθώς φρόντισε όσοι δεν την είχαν προσέξει στις μικρές συμμετοχές της σε ταινίες όπως το Scott Pilgrim vs. the World ή το “Greenberg ή στον πρώτο της μεγάλο ρόλο στο Short Term 21 σίγουρα την ξεχώρισαν για τον ρόλο της στο Room του Λένι Αμπραμσον. Μια θαρραλέα ερμηνεία που πέρασε απαρατήρητη.

“Δεν βλέπω τίποτα ως ένα στόχο. Το βλέπω σαν ένα ορίζοντα. Υπάρχουν εκατομμύρια ενδιαφέρουσες ιστορίες που πρέπει να ειπωθούν και ελπίζω να μπορώ να τις αφηγηθώ”, δηλώνει, σίγουρη πως κανείς ποτέ ξανά δεν θα αναρωτηθεί ποια είναι η Μπρι Λάρσον. Aυτά είναι όσα πρέπει να ξέρεις για το κορίτσι που έσκασε σαν καταιγίδα στις υποψηφιότητες σήμερα υποδυόμενη μια γυναίκα θύμα σεξουαλικής κακοκοποίησης.

1. Γεννήθηκε το 1989 στο Σακραμέντο της Καλιφόρνια. Στα παιδικά της χρόνια οι γονείς της πήραν διαζύγιο και μετακόμισε με τη μητέρα και τη μικρότερη αδερφή της από το Σακραμέντο τηστο Λος Άντζελες. Με την ευχή της μητέρας της, ξεκίνησε μαθήματα υποκριτικής και προσέλαβε έναν ατζέντη.

2. Ξεκίνησε την καριέρα της με μικρές τηλεοπτικές εμφανίσεις και μετά από αρκετές απογοητεύσεις, κέρδισε μικρούς ρόλους σε ασήμαντες ταινίες πριν επιλεγεί από την Ντίαμπλο Κόντι για έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στο United States of Tara.

3. Ο πρωταγωνιστικός της ρόλος στο Short Term 12 το 2013 που της χάρισε το βραβείο ερμηνείας στο Λοκάρνο, όπως επίσης τις υποψηφιότητες για το Independent Spirit Award και Critics Choice Award.

4. Κάτι που δεν είναι ευρέως γνωστό για την 26χρονη Λάρσον είναι ότι έχει μεγάλο πάθος για το τραγούδι. Το 2005 μάλιστα κυκλοφόρησε τον πρώτο, και μέχρι στιγμής, τελευταίο της δίσκο με τίτλο Finally Out of P.E. Μέχρι και σήμερα συνεχίζει να ηχογραφεί τραγούδια και να κάνει ζωντανές εμφανίσεις.

5. Η Λάρσον έχει ήδη βρει την αγάπη της ζωής της και αυτός είναι ο μουσικός Άλεξ Γκρίνβαλντ, τραγουδιστή του συγκροτήματος Phantom Planet. “Eίναι ο άνθρωπός μου, είναι ο καλύτερος φίλος μου” δήλωσε πρόσφατα στα βραβεία SAG.

6. “Δεν μπορώ παρά να δω ομοιότητες της ζωής μου με την ταινία. Θέλω να ζω στη δική μου μικρή φούσκα και να παραμένω ανώνυμη και αόρατη και την ίδια στιγμή, να αρπάξω τις ευκαιρίες που μου δίνονται” δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή της. “Πέρασα από έναν συναισθηματικό μαραθώνιο για να το καταφέρω αυτό. Κάποιες στιγμές νιώθεις ότι δεν έχεις κάτι άλλο να δώσεις. Μετά συνειδητοποιείς ότι έχεις κι άλλο, και η ζωή συνεχίζεται”πρόσθεσε.

7. Η Μπρι Λάρσον ασχολείται και με τη σκηνοθεσία, έχοντας στο βιογραφικό της δύο ταινίες μικρού μήκους - το Weighting (2011) και το The Arm (2012).

Ποιος θα πάρει το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο; Μπορείς να το ανακαλύψεις ζωντανά παρακολουθώντας τα κανάλια Novacinema που προβάλλουν σε αποκλειστικότητα την τελετή των βραβείων Oscar, την πιο λαμπρή γιορτή του κινηματογράφου την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου από το Dolby Theatre του Χόλιγουντ με οικοδεσπότη τον Κρις Ροκ! Επίσης για τους συνδρομητές των καναλιών Novacinema η τελετή είναι διαθέσιμη στο Nova GO σε tablet, laptop ή smartphone τόσο live όσο και Οn Demand, και μάλιστα εντελώς δωρεάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ