ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Όσκαρ 2016: O Mάρκ Ράιλανς νικητής του Β' Ανδρικού Ρόλου

Όσκαρ 2016: O Mάρκ Ράιλανς νικητής του Β' Ανδρικού Ρόλου

Τελικά ο Σιλβέστερ Σταλόνε δεν κατάφερε να φύγει νικητής από το Dolby Theatre καθώς η διάκριση πέρασε σε έναν άντρα που έχει πολλάκις βραβευθεί για τις θεατρικές του ερμηνείες. Ο Μάρκ Ράιλανς είναι ο δευτεραγωνιστής της βραδιάς για τη συμμετοχή του στην ταινία Η Γέφυρα Των Κατασκόπων. 

"Είναι υπέροχη εποχή να είσαι ηθοποιός" είπε επάνω στη σκηνή ο Βρετανός κγια να ευχαριστήσει στη συνέχεια τους Στίβεν Σπίλμπεργκ και Τομ Χανκς, συντελεστές της ταινίας που έγινε αφορμή για να χαρίσει λίγο από το ταλέντο που εδώ και χρόνια απολαμβάνει το σανίδι στη μεγάλη οθόνη με μία ιστορία που μας πάει πίσω στο 1957 για να υφάνει τρεις παράλληλες ιστορίες, εμπνευσμένες από αληθινά γεγονότα.

Στο Μπρούκλιν, ένας Σοβιετικός κατάσκοπος συλλαμβάνεται από τη CIA, στη Σοβιετική Ένωση ένας Αμερικανός πιλότος αιχμαλωτίζεται από την KGB μετά την κατάρριψη του πολεμικού του αεροσκάφους και στο Ανατολικό Βερολίνο, ένας Αμερικανός φοιτητής καταλήγει στα κρατητήρια της Στάζι κατηγορούμενος για κατασκοπεία. Αν και η σκηνοθεσία του Σπίλμπεργκ δεν κέρδισε ιδιαίτερα το κοινό και τους κριτικούς όλοι συμφωνούσαν ότι η ερμηνεία του Ράιλνς υπήρξε αλάνθαστη.

Για αυτό και δικαιωμένη με ένα Όσκαρ που πλέον μπορεί να βάλει ακόμη ένα τρόπαιο δίπλα από τόσα που μέχρι σήμερα έχει συγκεντρώσει. Τονυ, Λορενς Ολίβιε, BAFTA, Satellite και άλλα τόσα ακόμη που έρχονται για να επιβεβαιώσουν το ταλέντο του.

O Σταλόνε δεν έφυγε νικητής από το Dolby Thatre παρέμεινε όμως άτυπα ο άντρας που αξίζει να κερδίζει βραβεία γιατί μας χάρισε έναν Ρόκι Μπαλμπόα. Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ το επιβεβαιώνει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ